Notícies

Noves publicacions de mapatges de teatre per a tots els públics

Davant la necessitat d’expandir-se i de treballar la mobilitat, la internacionalització esdevé un pas clau en el desenvolupament de les empreses culturals per donar a conèixer els projectes artístics més enllà de les nostres fronteres. Per les restriccions de mobilitat i la pausa forçada dels equipaments i projectes culturals derivades de la crisi sanitària de la Covid-19, ens trobem en un moment ideal per a la reflexió sobre les estratègies i projectes d’internacionalització.

Des de l’Àrea de Mercats de l’ICEC han actualitzat tres de les eines d’internacionalització Catalan Arts per donar a conèixer el sector del teatre per a tots els públics a les empreses catalanes i facilitar l’accés als mercats d’Alemanya, Àustria, França, Suïssa, el Regne Unit i Bèlgica.

Quins són els límits de les arts escèniques? A quin públic s’adrecen? Aquestes preguntes i moltes d’altres es responen al llarg de les pàgines d’aquests mapatges actualitzats sobre el teatre per a tots els públics, que també inclouen recursos pràctics com un llistat dels festivals i dels agents del sector que afavoreixen la circulació de les produccions en els sis països analitzats.

Mapatge per a tots els públics Bèlgica

La cultura és un dels principals eixos vertebradors de la societat belga, motiu pel qual gaudeix d’un important suport institucional. L’acció cultural en favor del teatre per a tots els públics ha afavorit que tots els centres educatius, centres culturals, teatres, festivals i diferents trobades culturals, programin regularment teatre per a tots els públics. Una constant que l’ha protegit i enfortit.

Descarrega la publicació

Mapatge per a tots els públics DACH

Quan es parla d’espectacles d’arts escèniques per al públic infantil i familiar a Alemanya, Àustria i Suïssa cal precisar que hi ha dos circuits amb característiques molt diferents: els festivals familiars, majoritàriament a l’aire lliure, i el circuit específic de teatre de sala per a públic infantil i juvenil.

Descarrega la publicació

Mapatge per a tots els públics UK

El Regne Unit es divideix en quatre demarcacions territorials: Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord. Cadascuna compta amb una forma pròpia de consell de les arts encarregat de la gestió dels ajuts públics per al sector de la cultura, entre altres funcions. La porta d’entrada al mercat britànic és via els festivals d’arts de carrer on, majoritàriament, es programen espectacles adreçats a tots els públics.

Descarrega la publicació

Mapatge per a tots els públics França

A França conviuen varis circuïts professionals paral·lels: festivals per a tots els públics sobretot a l’espai públic, festivals organitzats per sales reconegudes per la seva programació de prestigi i un circuït escolar que permet a les companyies gaudir d’una activitat regular i estable al llarg de l’any. Tot i els ajuts públics segueix sent un sector amb fragilitats estructurals.

Pendent de publicació


Informació extreta de Catalan Arts

Últimes notícies:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a