Notícies

Noves ajudes directes a empreses 2021 per a autònoms i PIMES

Ja s’ha publicat en el BOE el nou marc per a les ajudes directes a empreses, amb el qual es concedirà una major facilitat d’accés a aquestes, a més de permetre a les comunitats autònomes ampliar el nombre de sectors beneficiats per elles.

Gràcies a aquest nou Reial decret llei 6/2021, de 20 d’abril, totes les empreses que hagin sofert pèrdues del 30% l’any 2020, respecte a 2019, podran accedir a les ajudes, que seran equivalents al 40% de la caiguda d’ingressos per sobre del citat 30% per a autònoms o pimes.

Concretament, tal com estableix el document, les ajudes no podran superar els següents límits màxims:

1. 3.000 euros quan es tracti d’empresaris o professionals que apliquin el règim d’estimació objectiva en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

2. Per a aquells empresaris i professionals el volum d’operacions dels quals anual hagi caigut més del 30% l’any 2020 respecte a l’any 2019:

– L’ajuda màxima serà del 40% de la caiguda del volum d’operacions que superi dit 30%, en el cas d’empreses que tinguin com a màxim 10 empleats.

– Serà del 20% de l’import de la caiguda del volum d’operacions que superi dit 30%, en el cas d’empreses que tinguin més de deu empleats.

– L’ajuda no podrà ser inferior a 4.000 euros ni superior a 200.000 euros.

El total del dinero destino a las ayudas es de 7.000 millones de euros y, aunque en un principio estaba destinado a 93 áreas de actividad, ahora las comunidades autónomas pueden ampliar las categorías de actividad: “Las Comunidades Autónomas podrán otorgar ayudas […] a empresarios que se clasifiquen en códigos de la Clasificación Nacional de Actividades Económicas (CNAE 09) no incluidos en el anexo I que se hayan visto particularmente afectados en el ámbito de su territorio, debidamente justificadas en sus convocatorias”.

Además, se establece también que las empresas “cuyo volumen de operaciones en 2020 haya sido superior a 10 millones de euros que desarrollen su actividad económica en más de un territorio autonómico o en más de una Ciudad Autónoma, podrán participar en las convocatorias que se realicen en todos los territorios en los que operen”.

Consulta el Real Decreto-ley 6/2021, de 20 de abril

Notícia extreta de 20 minutos

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a