Notícies

Nova formació per treballar l’estigma de la salut mental en la representació cultural

Us fem arribar una nova formació especialment adreçada a creadors culturals (escriptors/es, creadors/es de videojocs, músics, artistes visuals, il·lustradors/es, coreògrafs/es, dramaturgs/gues, creadors/es de circ, directors/es i guionistes) que s’ha preparat des de l’Àrea de Públics i l’SDE, conjuntament amb el Pacte Nacional de Salut Mental de la Generalitat de Catalunya, per treballar l’estigma de la salut mental en la representació cultural. El pes de l’imaginari col·lectiu sobre la salut mental present en pel·lícules, novel·les, obres d’arts escèniques, cançons, videojocs i altres creacions artístiques pot difondre idees errònies que contribueixin a la discriminació de les persones amb trastorn mental. 

Amb aquest objectiu, es repasarà de quina manera es perpetuen els estigmes, els mites i les falses creences a través de la cultura i com aquestes representacions afecten les persones que tenen un trastorn mental. Servirà per fer una reflexió sobre com l’objectiu de l’obra, el rerefons del missatge i la lectura que es fa sobre el malestar psíquic o emocional, pot ajudar les persones a rebre la comprensió i el suport necessaris per tirar endavant. Durant la sessió es volen aportar conceptes i eines per transformar una narrativa estigmatitzadora cap a un discurs alternatiu capaç d’oferir retrats de la salut mental acurats, rigorosos, sensibles i versemblants. 

La formació tindrà lloc el 30 de novembre, de 10:00 a 13:00 h, en línia. Es pot trobar el programa sencer i l’opció d’inscriure-s’hi gratuïtament en el següent enllaç: https://sde.cultura.gencat.cat/cultura/l-estigma-de-la-salut-mental-en-la-representacio-cultural_ad_5638_index.html

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a