Notícies

Nova edició de les Jornades CREA, el 13 i 14 de setembre a la Fundació la Plana

Els dies 13 i 14 de setembre es durà a terme una nova edició de les Jornades CREA. Unes jornades que tindran lloc a l’inigualable espai de la Fundació la Plana de Santa Maria d’Oló on a més a més de formar-te, debatre i reflexionar, podràs estar un dia i mig amb altres professionals de les arts escèniques i compartir experiències, coneixements, preocupacions i punts de vista.

A continuació, pots consultar algunes de les sessions que es duran a terme al llarg de la trobada. (*El programa encara està en construcció i comptarà amb altres activitats que s’anunciaran en els pròxims dies).

Avançament del programa de les activitats que podràs trobar a les Jornades CREA 2023

Itinerari 1: Taller Clown amb Fanny Giraud, actriu, formadora i acompanyant en la creació. L’horari del taller és de 10 a 14 h el dimecres 13 i de 10 a 13 h el dijous 14.

Podem anomenar-li pallass@, clown, burlesc, extravagant, excèntric/a, espurnejant,
bromista, faranduler@, absurd/a, jocós/a, rocambolesc/a, estrambòtic@, fantasiòs/a…
Però l’única cosa que percebo és que abans del pallass@, abans del riure, abans de la
relació amb l’altre i amb el públic està la cerca del jo lúdic.
El camí comença per reaprendre a escoltar-se i gaudir d’un/a mateix/a.
La filosofia és senzilla: quant més em diverteixo, més es diverteixen els altres.
La riquesa interior és present en totes les persones.
Si desbloquegem els nostres impulsos, observem que l’expressió és contínua.
No hi ha fi, no hi ha res a pensar ni fer, sense esforç una cosa ens porta a l’altra.
És per això que és important buscar els nostres límits corporals per a sobrepassar
la nostra lògica personal, amb la finalitat de deixar-se sorprendre per nosaltres mateixos,
creadors emocionals.
Fanny Giraud proposa acompanyar a l’artista en la cerca de la seva pròpia fantasia
còmica. Un recorregut que entrellaça l’instint de la pallassa amb la interpretació especifica de l’actriu
a fi de crear des de la comicitat de cadascuna.
Es tracta de coincidir amb si mateixa, del tot i sense interferències, escoltant de nou
la interpretació instintiva.
Una pedagogia que investiga un estat de simplicitat, un estat d’evidència, des de la
més profunda honestedat amb si mateix, en el més just, passant pel llenguatge del cos.

El sentit de la recerca és:
• Poder escoltar la pròpia ingenuïtat a fi que sigui permanent i continua
• Donar una base tècnica per a poder treballar sola (La tècnica de la desarticulació i
dissociació de les diferents parts del cos)
• Prendre consciència del seu còmic corporal
• Explorar el seu propi univers còmic: la relació entre la seva presència en escena i els
diferents estils d’humor.

Itinerari 2: Dia 13 de 10 a 12 hores. Sessió ‘Il·luminació LED al Teatre: Eficiència i Creativitat’ a càrrec de Marc Espinosa. (Introducció a la tecnologia LED, diferències entre convencional i LED, eficiència energètica, flexibilitat i control d’aparells LED, consideracions pràctiques: preus, aparells, …).

Marc Espinosa – Show Disseny

Lleida, 1992. Graduat en Audio Ingeneering per SAE Barcelona. Tècnic Superior en So. Tècnic Electrotècnic.

Traballa en companyies com: Festuc Teatre, Campi Qui Pugui, Zum-Zum Teatre, Aquafonia o Cia. Inhabitants.

Acualment en gires musicals de: EMLAN i La Niña Paracaídas

Experiència en audiovisual: Lead Audiovisual Technician – Altitude London (Londres) i Tècnic de so – SKT Events (Lleida)

Itinerari 2: Dia 13 de 12 a 14 hores. Models de producció de la mà d’Enric Blasi de La Baldufa i Maria Thorson de la cia. Insectotròpics. (Xerrada sobre producció: pensar a llarg termini, coproduccions, residències…)

Enric Blasi

La Companyia de Comediants La Baldufa es crea a Lleida l’any 1996. Actualment, els components creatius de la companyia són Enric Blasi, Emiliano Pardo i Carles Pijuan. Des de fa més de 25 anys aposten per crear espectacles d’arts escèniques d’alta qualitat artística, multidisciplinaris, adreçats a tots els públics però majoritàriament al públic familiar i amb un important rerefons social.

Des del juliol de 2008 La Baldufa ha organitzat el Festival Esbaiola’t a les Valls d’Àneu i des de l’any 2022 també porten a terme el Festival Enre9, a La Zona9 de Lleida (barris de La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles) amb l’objectiu d’empoderar i dinamitzar la zona i els seus habitants.

Maria Thorson

Llicenciada en Filologia Anglesa i postgraduada en Gestió i Direcció d’Empreses Culturals. La seva trajectòria professional ha estat gairebé sempre vinculada a la gestió i producció d’esdeveniments culturals, com a professional independent i en col·laboració amb diferents empreses de la gestió cultural.
El 2008 funda Nomadreams, associació d’esdeveniments i audiovisuals de projectes culturals. Des del 2011, funda i es fa càrrec de la producció executiva, el management i la distribució nacional i internacional d’Insectotròpics. El 2018 funda Hotaru, nova empresa d’esdeveniments i audiovisuals de projectes culturals.
Forma part dels col·lectius APGCC (Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya), Dones i Cultura, el Col·lectiu de Companyies de Teatre Independent, el Col·lectiu de Distribuïdores d’Arts Escèniques i la Xarxa de Professionals de la Producció d’Arts Escèniques.

-Itinerari 3: Dia 13 de 16 a 18 hores. A quina casellas vas tu? Debat sobre com es realitza la classificació per edats dels continguts culturals destinats a públic infantil. Ponents: Francesc Xavier Blasco i Marta Muntada.

Francesc Xavier Blasco

Francesc Xavier Blasco ( L’Hospitalet de Llobregat 1976) ha sigut des de sempre un enamorat dels videojocs. Va començar el 2002 al programa de ràdio “Game Over” a Ona Catalana i ha estat al “Generació Digital” tant a Catalunya Ràdio com al Canal 33 i a iCat FM. Actualment porta la comunicació a l’ENTI-UB on es formen les noves generacions de creadors de videojocs del nostre país.

Marta Muntada

Marta Muntada és responsable de premsa i comunicació de l’editorial Edebé especialitzada en continguts educatius i literatura  infantil i juvenil. La seva activitat professional ha estat sempre vinculada a la comunicació en diferents àmbits culturals. Ha estat cap de premsa del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC) i Auditori de Barcelona. Els darrers anys, ha desenvolupat la seva labor professional en el món editorial i la promoció de la literatura infantil i juvenil. Ha impartit docència a l’Escola de Relacions Públiques de Barcelona i a la Universitat de Barcelona (UB).

-Itinerari 3: Dia 13 de 18 a 20 hores. Coneguem a l’Àlex Serrano i el seu projecte Agrupación Señor Serrano. En aquesta xerrada l’Àlex Serrano ens explicarà d’on sorgeix el seu projecte, com són els seus processos de creació, quines inqüietuds té…

Àlex Serrano – Agrupación Señor Serrano

Fundada per l’Àlex Serrano a Barcelona el 2006, l’Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre que crea espectacles originals basats en històries que emergeixen del món contemporani. La companyia explota la riquesa de recursos tant innovadors com vintage per tal d’estendre els límits del seu teatre. Basant-se en col·laboracions creatives, les produccions de Señor Serrano barregen performance, text, vídeo, so i maquetes per escenificar històries relacionades amb aspectes discordants de l’experiència humana d’avui en dia. Les produccions de la companyia s’estrenen i giren, sobretot, internacionalment.

Actualment, el nucli de l’Agrupación Señor Serrano el composen l’Àlex Serrano, el Pau Palacios i la Barbara Bloin.

-Activitat comuna: Dia 13, a la nit. L’activitat nocturna arribarà de la mà del quartet Betzuca que oferiran un concert de couplés de començaments del segle XX.

Betzuca

Tal com feien els músics d’abans, les dues integrants de Betzuca, Núria Lozano i Carol Durán,
porten la música i la festa dins les fundes dels seus instruments: un acordió diatònic i un violí. Una
formació de butxaca que les ha portat a recórrer durant 25 anys tota la geografa catalana
A partir del repertori i la sonoritat dels músics que havien fet ballar als pobles dels Pirineus,
viatjarem a altres cultures del món que també s’han deixat captvar per la bona compenetració
tmbrica d’aquests dos instruments, per fer-vos ballar si us ve de gust i gaudir una bona estona.

-Itinerari 2: Dia 14 de 10 a 13 hores. Sessió ‘Els incentius fiscals, una alternativa de finançament per a empreses productores d’espectacles‘. Explicació teòrica i exemples pràctics. Carles Teixidó, Director Financer de Grup Focus i Rosa Pino, de la Cia. Giramàgic, beneficiària d’incentius fiscals al 2022, ens explicarà la seva experiència.

Carles Teixidó

Director Financer de Grup Focus.

-Activitat comuna: Dia 14 a les 13 hores. Algunes de les companyies sòcies que s’han incorporat recentment a la TTP presentaran els seus projectes. D’altra banda, les companyies que han rebut una de les beques de suport a la creació concedides per la TTP, també compartiran les darreres novetats de les seves creacions.

PREUS INSCRIPCIONS:

1/2 dia1 dia1 dia i mig
Socis TTP 55,00 €  90,00 €  125,00 € 
Socis APCC, APdC, AADPC, APGCC, AGT 67,50 €  108,00 €  144,00 € 
No socis75,00 €  120,00 €  160,00 € 

** Notes:

  • 1/2 dia – inclou les sessions d’un matí o la tarda i un àpat.
  • 1 dia – inclou les sessions de dos blocs de matí o tarda, dos àpats i l’allotjament en habitació compartida en lliteres.
  • 1 dia i 1/2 – inclou totes les sessions de l’itinerari escollit, tres àpats més esmorzar i allotjament en habitació compartida en lliteres.
  • S’ha de portar sac de dormir o llençols i tovallola.
  • Les habitacions son compartides, amb lliteres.
  • La inscripció als itineraris 1 i 2 es imcompatible. Se n’ha d’escollir un. L’itinerari 1 s’han de fer els dos matins.
  • Places limitades

Omple el següent formulari per inscriure’t a les Jornades CREA!

Deixaràs que t’ho expliquin!? Apunta’t!

DATA: Dies 13 i 14 de setembre de 2023

LLOC: Fundació La Plana, Sta. Maria d’Oló

Aquest certamen organitzat per l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a