Notícies

Nova convocatòria de proves d’accés de l’especialitat d’escenografia

L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre obre una nova convocatòria per inscriure’s a les proves d’accés als estudis d’Escenografia per al curs 2022-23. Les inscripcions es duran a terme a partir del 12 de juliol fins al 26 de juliol, i les proves s’inicien el 29 d’agost. 

El professional de l’escenografia és la persona que dissenya el context de l’acció, l’espai, el vestuari i la il·luminació de l’escena. En aquest sentit, l’especialitat d’Escenografia forma a un professional global en els aspectes visuals plàstics de les arts de l’espectacle i el prepara per treballar en tres perfils: Disseny de l’espai, Disseny del personatge i Disseny de la il·luminació escènica.

Estudiar escenografia

Els estudis d’Escenografia (disseny escènic) ofereixen un ampli ventall de sortides laborals més enllà de les arts escèniques.

L’escenògraf és el professional que dissenya el context de l’acció, el que dissenya l’espai, el vestuari i la il·luminació de l’escena i com a tal, té competències professionals en molts àmbits: 

  • Arts escèniques en viu: teatre, dansa, òpera, circ, concerts…
  • Audiovisuals: cinema, televisió, vídeo escena, espots publicitaris…
  • Arts expositives: museografia, exposicions, aparadorisme, estands, instal·lacions,… 
  • Esdeveniments: cerimònies, mítings, publicitat…

L’Institut del Teatre té, com a centre de formació, uns valors afegits que el fan singular:

  • -Unes instal·lacions absolutament equipades per a la formació de professions vinculades a l’escena del segle XXI.
  • -Una aposta per a la formació integrada de les professions de les arts escèniques (Direcció i dramatúrgia, Escenografia i Interpretació), essent així un centre de gestació de companyies o equips de professionals del futur.
  • -Un centre amb una consolidada connexió amb la professió tant a nivell nacional com internacional, que ajuda a donar projecció als nostres graduats.

Les proves d’accés

Les proves d’accés consten de 2 blocs, el bloc A i el B. El bloc A es durà a terme els dies 29 i 30 d’agost mentre que el bloc B es farà el 5 de setembre. El 9 d’agost es publicarà el llistat definitiu de qualificacions. 

Enguany, hi ha modificacions en les qualificacions de les proves. La prova A es qualifica amb Apte o no Apte. Els Aptes passen a la prova B i la qualificació final és de la prova B.

Per conèixer en detall en què consisteixen les proves, pots consultar a l’apartat proves d’accés de l’ESAD:

Per dubtes o més informació pots adreçar-te a esad.it@institutdelteatre.cat 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a