Notícies

Nous cursos d’interpretació i escriptura a la Sala Beckett

Aquest hivern s’incorporen nous cursos al catàleg de la Sala Beckett. Descobreix-los!

Gest i paraula (tècniques per habitar el buit)

amb Ferran Utzet i Marta Gorchs

De l’01 al 05/02/2021

Des d’un clima de joc i experimentació, en aquest curs proposem un treball sobre la presència de l’intèrpret, cercant nous camins per habitar més plenament l’escena i proporcionant als participants eines actorals concretes.

Cada dia proposarem un eix temàtic que contextualitzi i organitzi el treball. En diàleg permanent amb aquest tema de fons, combinarem l’entrenament actoral amb el treball d’improvisació sobre dispositius i escenes.

Prestarem especial atenció a l’activació del cos poètic de l’actor, convençuts que és el millor camí per assolir una presència escènica real, omplir de sentit la paraula i multiplicar el potencial expressiu del text.

Farem arribar als participants el material que treballarem quinze dies abans de començar el curs.

Dirigit a actors, actrius i a intèrprets de disciplines com la dansa i el circ que vulguin acostar-se al treball actoral.

El teatre com a joc i la comèdia romàntica com a gènere

amb Carol López

De l’01 al 05/03/2021

Generalment, en un muntatge teatral es parteix d’un text i intèrprets i director arriben el primer dia d’assaig amb una idea preconcebuda tant del personatge com del muntatge.

La meva experiència en la creació d’espectacles a partir d’improvisacions, però, m’obliga a reivindicar l’assaig com un espai obert on descobrir, fins i tot, un nou viratge de l’obra. Podríem dir que és quan assajo que hi veig clar.

I això és el que farem en aquest curs.

A partir d’improvisacions crearem escenes inscrites dins el gènere de la comèdia romàntica. Inventarem personatges, situacions i trama per construir a partir del joc, sense oblidar les regles del propi gènere.

Aprendre dels millors

amb Esteve Soler

Del 19/01 al 23/03/2021

Torna un clàssic de la Beckett: Esteve Soler imparteix, un any més, el curs d’iniciació a l’escriptura teatral Aprendre dels millors, on descobrir les claus de la dramatúrgia a partir de l’obra de grans autors i autores del teatre contemporani, com Edward Albee, Ingmar Bergman, Jordi Galceran, Sarah Kane, Neil LaBute, Martin McDonagh, David Mamet, Pier Paolo Pasolini, Harold Pinter o Aaron Sorkin.

Més informació

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a