Notícies

Neix ‘Perform Europe’ una plataforma per donar suport a les gires d’arts escèniques

Perform Europe és un projecte molt esperat que donarà suport a experiments per fer la gira internacional de les arts escèniques més sostenible, inclusiva i equilibrada. L’objectiu? Testar i dissenyar col·lectivament un futur esquema de suport europeu per a gires transfrontereres i distribució digital de les arts escèniques. 

Durant 18 mesos, Perform Europe explorarà i posarà a prova pràctiques de gira sostenibles, a nivell artístic, humà, social, econòmic i ecològic. També promourà el món digital com un domini emocionant per a l’experimentació en arts escèniques. 

Què passa entre l’inici del 2021 i l’estiu del 2022? En poques paraules:  

1 Recerca sobre les necessitats del sector 

2 Llançament de la plataforma digital Perform Europe i convocatòria de sol·licituds 

3 Creació de xarxes i creació d’associacions itinerants a la Plataforma Digital 

4 Adjudicació de subvencions a associacions seleccionades 

5 Touring – tant físic com virtual 

6 I, finalment, divulgació de conclusions sobre com aquest esquema de suport pot passar a formar part de l’Europa Creativa 2021-2027. 

Sobre les convocatòries: 

El procés de sol·licitud es realitzarà en dos passos.  

El juny de 2021 llançaran la primera convocatòria oberta a la Plataforma Digital. Aquesta convocatòria estarà oberta a intèrprets (artistes escènics i companyies) i presentadors (espais, festivals i altres organitzacions que mostrin obres d’arts escèniques a un públic) amb seu a països de l’Europa Creativa. 

Els intèrprets i presentadors seleccionats pel jurat de Perform Europe en aquest primer pas entraran en un procés de trobada (matchmaking) a la Plataforma Digital per començar a formar associacions itinerants entre ells. Totes les associacions de gira desenvoluparan conjuntament un innovador pla de gires internacionals per a una obra d’arts escèniques abans de presentar-la per a una segona ronda de sol·licituds.  

Les associacions seleccionades pel jurat de Perform Europe en aquesta segona ronda de sol·licituds rebran una subvenció per provar el seu pla de gira. Pot incloure gires de la vida real i distribució virtual. 

Les arts escèniques inclouran teatre, dansa, performance (inclosa la interpretació d’aficionats), circ i arts de carrer. Tingueu en compte que Perform Europe no inclou les representacions de música en directe (inclosa l’òpera o els musicals), excepte el teatre musical.  

Perform Europe està finançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea. 

Visita el web


Últimes notícies:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a