Notícies

Neix EscenaFamiliar.cat, el portal de les arts escèniques per a tots els públics a Catalunya

Portal EscenaFamiliar.catConté tota la programació d’espectacles familiars professionals que es fan arreu del país
EscenaFamiliar.cat aglutina en una sola pàgina web tota la programació que s’ofereix a Catalunya d’espectacles infantils, familiars i juvenils de companyies professionals. Vol apropar el teatre, la dansa, la màgia, la música, el circ, els titelles, les arts de carrer, l’animació, etc. a tothom i traspassar les limitacions d’una agenda per convertir-se en el portal de referència del sector.
Públic general i professionals diversos (educadors, programadors, mitjans de comunicació…) hi trobareu notícies, entrevistes i reportatges per conèixer a fons com és i què es cou en aquest àmbit: com són les companyies, com creen les seves produccions, què significa anar de bolo, quines fires i festivals hi ha, premis i nominacions, i altres curiositats i informacions lligades amb l’actualitat. Alhora, fomentarem l’esperit crític envers els espectacles amb un apartat de comentaris i crítiques en què, tant els especialistes del gènere com el mateix públic, podreu explicar què us han semblat els muntatges.
Una de les fermes apostes del portal és mantenir una relació viva i cada cop més estreta amb el públic i fer-lo créixer en emocions, valors i culturalment. Per això hem creat el Club EscenaFamiliar, on tots els nens i nenes que siguin “culs inquiets” podran subscriure-s’hi per estar sempre al dia i, sobretot, gaudir d’experiències úniques com, per exemple, conèixer personalment les companyies, interactuar amb els personatges de les històries, explorar un teatre per darrere…, entre moltes altres oportunitats.
El projecte l’impulsa l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP) i espera comptar amb la cooperació de tot el sector: Fundació Xarxa, Agrupació Rialles, Kacu Mensi i Lacord, entre d’altres. Té la voluntat de posar en contacte creadors i companyies amb el públic, oferir experiències noves als infants i donar a conèixer la realitat del teatre familiar per tal de promoure’l.
La TTP va néixer l’any 2000 fruit de la necessitat d’unir esforços per dignificar el sector i, així, millorar-ne les condicions de treball i creació de les companyies. A dia d’avui l’integren més de 30 companyies de tot tipus de gèneres escènics. Per assolir que EscenaFamiliar.cat sigui una eina útil, la TTP compta amb la col·laboració de companyies, teatres, Ajuntaments, entitats, crítics, etc. d’arreu del país, a més del suport de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida, i la complicitat del públic.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a