Notícies

Moviment, reflexió, dramatúrgia, distribució i molt més a les 9es Jornades CREA que organitza la TTP

Arribem a la 9a. edició de les Jornades CREA amb un canvi de dates. Passem del setembre al juny. I a més a més, canviem d’ubicació per anar a Cal Mata, a Saifores, Tarragona, tota una referència dins del món educatiu.
Un any més l’oferta formativa comptarà amb tres possibles itineraris simultanis així que els participants n’haureu d’escollir un, el que més s’adapti a les vostres necessitats i inquietuds.
A més a més de les sessions formatives i de debat, les Jornades CREA busquen ser un lloc de trobada dels professionals de les arts escèniques en general, i en especial, per aquells que dirigeixen la seva feina als infants. Un espai on compartir pensaments, formes de treballar, preocupacions i reptes.
Durant un dia i mig, conviurem, ens formarem, reflexionarem i crearem noves sinèrgies dins del sector amb l’objectiu d’enfortir-lo i millorar-lo.
 
Programa (3 itineraris simultanis – sols s’en pot escollir un)
 
Itinerari 1 – Cos#espai#so amb Montse Colomé
Dimarts 4 de 10 a 14 h. i de 16 a 20 h. i dimecres 5 de 10 a 14 h.

Després de molts anys d’experiència en el món de la dansa, el teatre i la música, tant com a professora com a coreògrafa, m’he adonat que quan dono una classe dirigida a qui vol aprendre i compartir, m’agrada treballar bàsicament tres coses: El cos, L’espai i La sonoritat que utilitzo per acompanyar l’acció en la que treballo.
A partir de diferents exercicis primerament més tècnics, treballarem aquests tres punts per més tard utilitzar-los, analitzar-los i discutir-los dins d’un espai més creatiu.
Per una de les sessions he triat un text del músic Carles Santos amb qui vaig compartir molts anys de la meva vida artística. Un text original, abstracte i suggeridor que agafarem com a excusa per inventar-nos una acció ja sigui coreogràfica o teatral per treballar el moviment, la paraula i l’espai.
 
Itinerari 2 – La distribució: una qüestió d’ofici amb Nines Carrascal.
Dimarts 4 de 10 a 14 h. i de 16 a 20 h. i dimecres 5 de 10 a 14 h.
És cert que hi ha alguns espectacles que es venen sóls? Es pot considerar que un bon producte no necessita distribució? És aplicable a la distribució la dita ‘va sonar la flauta per casualitat’? Un gran nombre d’empreses del sector de les arts escèniques estem tenint sèries dificultats en la comercialització de projectes artístics. La distribució és una asignatura pendent que requereix de comercialització i màrqueting. El valor de la venda ja no està sols en el valor artístic del producte, sinó també en el seu valor de MARCA. Com ho fem? Som venedors de fum? Per un costat es tracta d’aprendre a desenvolupar les nostres habilitats, aprendre a descriure el que venem, dibuixar un camí i entendre els camins dels demés. Es a dir, establir un pla de distribució ajustat als nostres procesos, definir pautes que ens siguin útils per a operar en el mercat, treballar amb més garantia i si ‘sona la flauta’ augmentar les vendes.
 
Itinerari 3  – inclou tres sessions independents.
* Dimarts 4, de 10 a 14 h. Sessió 1 – Taula debat: El públic nascut del 2000 al 2010 on és?
Cada vegada més, els teatres estan més i més plens de nenes i nens de molt curta edat i això ens fa plantejar què passa amb els infants a partir dels 9 anys? Els espectacles dirigits a ells estan en perill d’extinció? Es tracta d’una preocupació compartida pel sector? En perdre espectadors tant aviat, contribuïm a construir un país menys crític, sensible i respectuós?
Ponents:

 • Pep Farrés, director artístic Mostra d’Igualada i membre de Farrés Brothers i Cia.
 • Enric Blasi, membre de la Companyia de Comediants La Baldufa.
 • Miquel Agell, membre de Lazzigags Productora Teatral i Escola de Teatre a Barcelona.
 • Carme Pomareda, mestra jubilada i programadora de Xarxa Rubí.
 • Montse Homs, programadora a l’AC Granollers.
 • Eulàlia Ribera, programadora LaSala de Sabadell i presidenta d’ASSITEJ Espanya.
 • Àngel Pérez, membre de La Boheme (BHM Producciones)
 • Blau Granell, 15 anys, membre les I Jurat juvenil a la Fira de Titelles de Lleida i membre de la Petiestable 12. Forma part del Síndic de Greuges de Catalunya representant al seu institut.
 • Silvia Duran, directora de l’Àrea de Públics del Departament de Cultura de la Generalitat.

* Dimarts 4, de 16 a 20 h. Sessió 2 – Taula debat: Quines són les necessitats del sector de les arts escèniques per a infants i joves?
La TTP va nèixer a l’any 2000 i l’any vinent celebrarem ja els 20 anys. El sector ha evolucionat, l’associació ha evolucionat. D’on venim? Quines problemàtiques tenia el sector? Les hem superat? Cap on anem? Què necessita el sector de l’associació? Quins són els principals reptes que hem de treballar el sector? La millora de la qualitat artística tant en els espectacles com en les programacions? La millora de condicions de creació, producció, distribució i exhibició? El posar en valor la importància de les arts escèniques? De que parlen els nostres espectacles? Emocionen al nostre public? Remouen alguna cosa? Fast-food teatral o cuina escènica a foc lent? Quin és l’equilibri?
Ponents: els diferents presidents i presidentes de la TTP durant aquests 19:

 • Daniel Carreras – primer president i membre fundador de la TTP. Xirriquiteula Teatre
 • Anna Roca. Cia. de Teatre Anna Roca
 • Marta Albir. Toc de Retruc
 • Jordi Gilabert. Clownx Teatre/Argot Teatre
 • Jordi Cartanyà. Cia. Pa Sucat
 • Ramon Molins. Zum-Zum Teatre
 • Cristina Garcia. Campi Qui Pugui
 • Maria Hervàs – actual presidenta. Teatre Nu

* Dimecres 5, de 10 a 16 h. Sessió 3 – Dramatúrgia MP3 amb Itziar Pascual
Dramatúrgia és una paraula que significa moltes coses alhora. És -ho diu el diccionari-, la preceptiva que ensenya a composar obres dramàtiques i la concepció escènica per a la representació d’un text dramàtic. Però sobre tot és un conjunt de preguntes: Què volem contar al públic? Què els hi arriba? Com ho mostrem? En aquest taller jugarem amb la dramatúrgia. Quan t’apropes a ella poc a poc, va donant menys por. I s’assembla a un MP3…
 
Dates i horaris:
Dimarts dia 4 de juny de 9.30 h. a dimecres 5 de juny a 16 h.
Les sessions dels itineraris tindran lloc de 10 a 14 h. i de 16 a 20 h.
 
Lloc:
Cal Mata – Carrer de Dalt, 6, 43711 Saifores, Tarragona
Distàncies principals: de Barcelona: 60 km / de Girona: 146 km / de Tarragona: 40 km / de Lleida: 101 km
 
Preu inscripcions:

1/2 dia 1 dia 1 dia i 1/2
Socis TTP 45 € 70 € 100 €
Socis APCC, APdC, AADPC, APGCC, Te Veo i ASSITEJ España 54,50 € 82 € 114 €
No socis 60 € 90 € 125 €

** Notes:

 • 1/2 dia – inclou la sessió d’un matí o la tarda i un àpat
 • 1 dia – inclou dues sessions, dos àpats i l’allotjament en habitació compartida en lliteres.
 • 1 dia i 1/2 – inclou totes les sessions de l’itinerari escollit, tres àpats més esmorzar i allotjament en habitació compartida en lliteres
 • S’ha de portar sac de dormir o llençols i tovallola.


Organitza:

 
 
 
Amb el suport de:
Departament de Cultura
 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a