Notícies

Masterclasses de la Forman Brothers Theatre (Monestir de Santes Creus) i Marcel·lí Antunez (Castell de Montefiore Conca, Itàlia). Juliol 2014

atelier 2014Forman Brothers Theatre , considerada una de les companyies més   prestigioses i interessants del panorama teatral Europeu, aterra per primera vegada a Catalunya a les estances del Monestir medieval de Santes Creus per impartir un curs internacional de 15 dies d’ especialització teatral.
Immersos en el marc incomparable dels elements naturals i arquitectònics de Santes Creus, de la mà de Matěj Forman i el seu equip els estudiants s’embarcaran en un viatge que va del circ contemporani al teatre de titelles. Submergint-se en un procés creatiu, en un lloc singular i lluny de les distraccions de la vida quotidiana.
Un curs internacional creat  com a espai d’intercanvi cultural i de trobada professional.
“L’ajut de l’experiència humana i professional en el procés de creació i preparació d’un espectacle” .
Crear un espectacle en qualsevol disciplina teatral és una qüestió de llenguatge i comunicació. S’iniciarà el treball a partir d’ una història i la manera com es pot explicar a l’escenari. Escollirem un moment significatiu d’ aquesta història i el desenvoluparem amb una espècie de storyboard-sinopsi. Després una posada en comú permetrà compartir i debatre la forma original i genuïna de com cadascú ha imaginat transmetre-la a l’espectador.
Es continuarà fent uns primers models i esbossos i de manera consecutiva passarem a fer la construcció definitiva dels elements escènics de cada projecte. S’ utilitzaran materials que siguin fàcils de treballar, tot tipus de paper i cartró, fusta ,argila, tèxtil, etc.
Les jornades de treball es componen de moments destinats a la construcció i de moments a la interpretació i de la posada en escena de cada idea. Matěj i l’ equip de Forman Brotherts, estimularan i sostindran el procés de creació del projecte amb la seva creativitat i experiència recolzada amb el suport de vídeos, documentals, enregistraments, pel·lícules i fotografies.
Els 15 dies de curs acabaran amb un acte públic d’ exposició i presentació dels treballs” com a una celebració de la imaginació de tots els participants”.
Forman Brothers Theatre
Forman Brothers Theatre no és una companyia fixa d’actors o artistes de teatre. És una comunitat oberta de persones que volen treballar junts i que estan units per les mateixes intuïcions creatives.
La Companyia porta el nom dels seus fundadors i directors: els germans Petr i Matêj Forman i un company d’estudis de la Facultat de Teatre de l’Acadèmia d’Arts Escèniques de Milan Forman.
Altres actors i no actors s’uneixen a la companyia per a cada creació específica. Els seus projectes de circ-teatre més importants són La Baraque-Bouda (en col · laboració amb Volière Dromesco) i Obludarium (una coproducció amb el Teatre Nacional de Bretanya).
La companyia s’especialitza en el treball amb titelles, teatre de moviment i teatre visual, amb l’ús addicional de tècniques de circ com l’acrobàcia i clown. Els germans Forman sempre surten amb innovadors i audaços projectes, ja sigui utilitzant un espai escènic propi poc ortodox com el vaixell Misteri, o projectes teatrals que van des de l’òpera al teatre de titelles.
http://www.formanstheatre.cz/aj/
Informació
Idiomes: anglès, italià, català, espanyol, francès
Duració: 15 dies, 5 -20 juliol 2014
Horaris: 10-13 / 15-18
Preu: 850 euros, inclou hores de formació, el material necessari per a la construcció i
el trasllat de diverses destinacions a Santes Creus. 10% de descompte als socis de la TTP, APCC i alumnes de l’Institut del teatre.
Organitza: Atelier della Luna
Més informació
Inscripció al curs i altres

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a