Quim Garreta i Jordi Solà, cofundadors de l’empresa Cubus Games, han estat els convidats de la darrera edició del ‘TiPs, diàlegs amb la panxa plena‘, una activitat que organitza la TTP i que té com a finalitat vincular professionals de diversos àmbits amb el món de la cultura i les arts escèniques i de carrer per la infància i la joventut.

Garreta, productor i dissenyador de videojocs, i Solà, cap de projectes, treballen plegats en aquest estudi de desenvolupament de videojocs que compta també amb més experts destacats del sector. Cubus Games, instal·lat a Igualada des de fa pràcticament una dècada, s’encarrega de buscar sinergies entre la gamificació, els videojocs i la divulgació de projectes. L’objectiu final: oferir un canal dinàmic i innovador de difusió de la cultura i el coneixement.
‘Treballem amb quatre eines principals: L’estètica, la narrativa, les mecàniques de joc i la tecnologia. Intentem resoldre quina necessitat té el client i després li proposem una solució. Barregem inquietuds creatives amb coneixement tècnic’ expliquen.
‘A Cubus el que fem és portar a terme un procés creatiu dirigit a donar forma a videojocs amb propòsit, per activar les motivacions intrínseques de la gent‘. Assenyala en Jordi. ‘Treballem amb nous llenguatges i noves tecnologies. Aquí l’espectador no és bidireccional’ afegeix en Quim.

Descobrir, aprendre i viure són els tres al·licients que impulsen Cubus Games. ‘Creiem que podem millorar el món si millorem la manera com les persones aprenen, la manera com la gent descobreix coses i la manera com la gent viu la transmissió del coneixement’. I és per aquest motiu que creen experiències úniques utilitzant totes les possibilitats que ofereix la tecnologia, sempre amb una narració interactiva i un enfocament lúdic.
Al llarg de l’àpat, totes les persones assistents han pogut compartir les seves inquietuds, experiències i opinions amb els convidats, qui també han ajudat a resoldre alguns dubtes relacionats que s’han posat sobre la taula. ‘Podem aplicar tota aquesta tecnologia i recursos en el món del teatre? Un món que sempre hem considerat, potser, més artesanal?’, ‘Del que nosaltres en diem dramatúrgia, vosaltres en dieu procés creatiu?’ són algunes de les qüestions que s’han abordat.

Aquesta nova edició del TiPs s’ha celebrat al restaurant El Rovell de l’Ou de la capital de la comarca de l’Anoia i ha significat un punt de trobada per descobrir nous punts de vista tot gaudint d’un sopar diferent mentre els assistents han compartit tant experiències com coneixements.

Bibliografia recomanada
Innovació, creativitat, design thinking o gamificació han estat algunes de les paraules més pronunciades de la jornada. Així com, també s’ha posat especial èmfasi a l’anàlisi del públic objectiu, del target a qui es vol arribar en cada moment. Per tal d’ampliar els coneixements sobre la matèria, s’ha compartit una sèrie de referències bibliogràfiques que poden ser d’interès per totes aquelles persones que vulguin descobrir-ne més:
– NUESTROS HIJOS Y SUS VIDEOJUEGOS: Saber cuál es su relación y entenderla. Héctor Fuster.
– HOMO LUDENS. Johan Huizinga.
– The Art of Game Design. Jesse Schell.
– Vida extra: Els videojocs com no els has vist mai. Gina Tost i Oriol Boira.
– El cervell de l’adolescent: Descobreix com els funciona per entendre’ls i acompanyar-los. David Bueno.
– El poder del mito. Joseph Campbell.
0 comentaris