Notícies

Litterarum obre convocatòria artística i posa data a l’edició 2017, que celebrarà de manera especial els deu anys de la Fira

El període d’inscripcions artístiques finalitza el 20 de desembre i, com a novetat, el procés es farà a través d’un formulari de sol·licitud en línia al seu web 
Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre ja ha fixat les dates de la que serà la seua desena edició: els dies 26, 27 i 28 de maig de 2017. L’organització ja ha publicat les bases de la convocatòria i ha obert el període d’inscripcions artístiques, que finalitzarà el 20 de desembre de 2016. La principal novetat d’aquestes inscripcions és que s’hauran de fer via Internet a través d’un formulari de sol·licitud en línia que es trobarà al web oficial de la Fira, www.litterarum.cat, i permetrà a les companyies inscriure’s d’una manera més ràpida i efectiva.
Com a fira professional, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Móra d’Ebre, promou propostes escèniques de qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle basades en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana.
Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, convida a presentar-hi propostes d’espectacles: «Convidem a tots els artistes i les companyies que ens facin arribar les seves propostes perquè ens ajudin a arribar a aquelles persones que encara no saben com els pot agradar llegir. Això és el que fa Litterarum: oferir a la literatura altres camins per arribar a un públic més ampli a través de les aliances de la paraula amb la imatge, la música o el moviment.» Per altra banda, Albert Pujol, director de Litterarum, destaca: «Som davant d’una edició que celebrarà els deu anys amb reptes nous molt importants que tornarà a situar Móra d’Ebre com a capital de la literatura catalana a escena.» (Àudio de Laura Borràs)
L’objectiu principal d’aquesta fira professional és donar visibilitat a tots els espectacles al voltant de la literatura originàriament escrita en llengua catalana per tal d’apropar-los a professionals de l’àmbit de la gestió cultural, tècnics culturals d’administracions públiques, empreses de gestió d’espectacles, biblioteques, associacions culturals, etc. i que aquests els incloguin en la programació de les diverses activitats que es realitzen en els territoris de parla catalana i arreu.
Poden participar a la Fira companyies, grups, col·lectius, intèrprets, associacions i empreses que presentin propostes amb un plantejament professional de les diverses disciplines de les arts de l’espectacle: arts escèniques, arts i músiques de carrer, arts del circ i de la pista, dansa, música i cant i espectacles multidisciplinars. Les propostes poden anar adreçades tant a un públic adult com familiar de qualsevol edat.
Durant el primer trimestre del 2017, l’organització comunicarà als interessats quines són les propostes acceptades per formar part de la programació.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a