Notícies

L'INAEM renova el portal teatro.es i presenta la nova web entradasinaem.es

L’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) ha donat a conèixer la renovació del portal teatro.es, així com el nou portal informatiu i de venda d’entrades entradasinaem.es, dins la línia d’accions dutes a terme per l’INAEM per a la plena incorporació en l’entorn 2.0 en un acte celebrat a la seu madrilenya de l’Instituto Cervantes.
Teatro.es posarà a disposició dels usuaris d’internet cinc bases de dades, entre elles el catàleg integrat del CDT, amb un milió de documents (entre vídeos, fotografies, caricatures, àudios, programes de mà i retalls de premsa), mentre que la nova web entradasinaem.es es convertirà per la seva part en el principal canal d’informació i venda d’entrades dels espectacles que generen els centres de creació dependents de l’INAEM.
L’acte, celebrat a la seu de l’Institut Cervantes de Madrid, ha estat presentat pel director d’aquesta institució, Víctor García de la Concha, i pel director general de l’INAEM Miguel Ángel Recio Crespo. Tots dos han estat acompanyats pel director del Centre de Documentació Teatral, Julio Huélamo.
Teatro.es: un portal per al teatre a Espanya
En la seva intervenció, el director general de l’INAEM, ha destacat que amb aquestes dues noves eines l’Institut consolida el seu programa per a la plena incorporació de l’Institut a l’entorn 2.0, en la línia del que estableix dins del Pla Estratègic de la Secretaria d’Estat de Cultura : “El nou portal teatro.es és un dels projectes més ambiciosos pel que fa a teatre a internet que es pot trobar a Europa, que oferirà als usuaris (professionals de l’escena, docents, investigadors, periodistes …) productes i recursos molt diversos. El nostre objectiu és que teatro.es es converteixi en el lloc de referència per al teatre espanyol a internet “.
A partir d’avui, ha afegit, “el lloc del Centre de Documentació Teatral serà cada pantalla d’ordinador. Mai com ara hem pogut afirmar que aquesta és la casa del Teatre”. Pel que fa al llançament del nou web entradasinaem, ha indicat que amb ella “es persegueix dotar el portal comercial d’uns continguts molt més complets i dinàmics i d’un disseny atractiu per generar sinergies entre els espectadors, els centres de creació i els seus espectacles” .
Per la seva banda, el director de l’Institut Cervantes, Víctor García de la Concha, ha anunciat una estreta col·laboració mútua “per produir sinergies entre centres productors de cultura”, i ha elogiat el potencial d’aquest “ambiciós projecte” que posa “un fons patrimonial veritablement important i de gran versatilitat a l’abast d’estudiosos, especialistes i públic “.
Entradasinaem.es, el portal de venda i informació de l’Institut
Pel que fa a entradasinaem.es, el director general ha assenyalat que després d’un primer pas en el pla de millora de la imatge institucional de l’INAEM, que va comportar el disseny d’una nova marca / logotip de l’INAEM, ja aplicada tant a l’Institut com en totes les seves unitats dependents, aquesta segona fase de redisseny del portal comercial entradasinaem.es, “pretén oferir a l’usuari un aparador amb tota l’oferta cultural i una completa informació de tots els espectacles generats pels centres de creació dependents de l’Institut, entre els quals figura el Ballet Nacional d’Espanya, la Companyia Nacional de Dansa, el Centre Dramàtic Nacional, el Teatre de la Zarzuela, el Centre Nacional de Difusió Musical, l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, a més dels espectacles contractats per cicles privats a l’Auditori Nacional de Música de Madrid “.
El nou web incorpora un calendari mensual amb un motor de cerca per dates concretes, una agenda / programació cultural de l’INAEM que es difondrà regularment a través d’una newsletter, a més d’un servei de notícies actualitzat de l’Institut i una entrada a l’apartat de patrocini i mecenatge de l’INAEM.
Font de la notícia: www.artezblai.es

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a