Notícies

L’Estaquirot Teatre, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2023

L’Estaquirot Teatre, companyia sòcia de la TTP, ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2023. Aquest guardó, que suposa un dels màxims reconeixements que s’atorga des del Govern, té com a finalitat reconèixer els serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

En l’edició d’enguany, s’ha distingit 20 personalitats i 10 entitats culturals entre les quals destaca l’Estaquirot, companyia fundada l’any 1973 i que ha dedicat gran part de la seva trajectòria als espectacles dirigits a públic familiar.

L’Estaquirot Teatre recull aquest premi “per la seva innovadora i distingida trajectòria dintre del món del teatre de titelles. Una companyia que es dedica prioritàriament als espectacles dirigits a públic familiar, en els quals es barregen de manera innovadora el llenguatge d’actors i el llenguatge dels titelles. Han estat investigant constantment les tècniques dels titelles, en la vessant tant plàstica com expressiva. Tot això es tradueix en més de 10.000 actuacions dutes a terme en una quarantena de muntatges, que van des dels espectacles de carrer i saltimbanquis, passant pel titella de guant, fins a consolidar-se amb els espectacles d’actors, titelles i objectes manipulats”.

Tal com ja havíem anunciat, després de cinquanta anys de carrera artística, la històrica companyia es retirarà enguany dels escenaris, sent aquesta la seva última temporada en actiu.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a