Notícies

Les Jornades CREA 2017 comptaran amb tres itineraris diferents

Logo Jornades CREAUn any més arriben les Jornades CREA. Una trobada organitzada per la TTP amb l’objetiu de reunir a professionals de les arts escèniques i compartir coneixements i experiències. Un dia i mig de convivència per trencar esquemes i replantejar-nos la creació.
L’edició d’aquest any de les Jornades CREA compta amb una novetat, la creació de tres itineraris diferents:
 

Itinerari 1, taller de creació amb Jorge Picó

Dimarts 26 (de 10 a 14 h. i de 16 a 20 h.) i dimecres 27 (de 10 a 14 h.)
Esprémer idees i servir el suc a l’espectador
El que us proposo es que treballem junts al voltant d’una idea i que li donem cos per a que comuniqui a l’espectador. Què ens ajuda a triar els temes del nostres espectacles? Què és millor comunicar o expressar-se? Són incompatibles l’expressió amb la comunicació? Què aporta treballar per a nens? Es pot ser pedagògic sense avorrir? Tothom sembla estar-hi d’acord en que la imaginació és un muscle molt important per als creadors teatrals, però… en què consisteix?

Itinerari 2, taller de creació amb Rosa Díaz (La Rous Teatro)

Dimarts 26 (de 10 a 14 h. i de 16 a 20 h.) i dimecres 27 (de 10 a 14 h.)

Luz creativa

¿Cómo me sitúo y encuentro frente a un nuevo proyecto? Herramientas para un buen desarrollo creativo y personal.

Itinerari 3, amb Sara Iglesias / Amàlia Atmetlló

Dimarts 26 de 10 a 14 h. 
Amb quina història em quedo? Reflexions, pautes i criteris a l’hora de seleccionar i valorar obres de literatura infantil
Històries de sempre? Històries d’ara? Són diferents? Per identificar i seleccionar obres de qualitat és fonamental adquirir i desenvolupar pautes, criteris, estratègies i recursos que facilitin aquesta tasca. A través d’un breu recorregut per l’actual panorama de literatura infantil, s’identificaran trets característics de les diferents tipologies de llibres per procedir a abordar una sèrie de criteris a l’hora de valorar-los. De l’anàlisi grupal de diverses obres s’extrauran diferents dinàmiques per narrar i obtenir idees aplicables a escena.
Dimarts 26 de 16 a 20 h.
Altres formes d’explicar històries. Lectures digitals i + espècies fantàstiques per crear.
Què ens aporta la tecnologia? Amb quins tipus de productes i lectures digitals podem comptar? Poden ser les apps un complement a nivell narratiu? Un passeig per l’analògic i digital amb l’objectiu d’oferir idees a l’hora d’identificar i crear nous espais narratius i obtenir referències a l’hora d’utilitzar la tecnologia com a eina de difusió creativa.
En tots dos tallers es combinaran parts expositives amb pràctiques en grup sobre els continguts abordats amb l’objectiu d’explorar els vincles i la complementarietat entre la literatura i el teatre.
Dimecres 27 de 10 a 13 h.
Amàlia Atmetlló (Companyia La Baldufa) – Jordi Sánchez (tècnic subvencions ICEC) – Redacció de projectes. Com millorem les sol·licituds de subvenció?
Una sessió pràctica de com fer del projecte una eina viva, que ens ajudi al dia a dia de la producció d’un nou espectacle. També parlarem de com estructurar-lo per a tenir una bona base que es pugui adaptar a les necessitats de les diferents subvencions i presentacions.
Així mateix, comptarem amb la participació de Jordi Sánchez, qui ens explicarà com podem millorar les nostres sol·licituds de subvenció i així evitar que ens esmenin documentació.
 
 
LLOC: Juneda
Els àpats i allotjament serà a la casa de colònies Les Obagues.
Les activitats es realitzaran al Teatre Foment, Complex Cultural i la Farinera de Juneda.
DATES: dimarts 26 i dimecres 27 de setembre
PREUS INSCRIPCIONS

SOCIS NO SOCIS APCC, APdC i AADPC
1/2 dia 40 € 55 € 49,50 €
1 dia  60 € 80 € 72 €
1 dia i 1/2 85 € 110 € 99 €

Notes:

  • 1/2 dia – inclou la sessió d’un matí o la tarda i un àpat.
  • 1 dia – inclou dues sessions, dos àpats i l’allotjament en habitació compartida
  • 1 dia i 1/2 – inclou totes les sessions de l’itinerari escollit, tres àpats més esmorzar i allotjament en habitació compartida
  • S’ha de portar sac de dormir o llençols i tovallola.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ – AQUÍ
CURRÍCULUMS PONENTS
Foto Jorge PicoJorge Picó. Nascut a València el 17 d’abril de 1968, on estudia al Col·legi del Pilar i després es llicencia en Filologia Anglesa a la Universitat Literària i en Art Dramàtic per l’ESAD. Després es trasllada a París, becat pel Ministeri de Cultura Espanyol, on estudia amb Jacques Lecoq i treballa amb Philippe Genty. Quan torna a Espanya funda la seva companyia de teatre, Ring de Teatre, amb la que munta les seves pròpies obres. Ha estat professor de moviment en l’ESAD de València idirector artístic del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) on resideix ara. Ha dirigit, entre d’altres, El Príncep Feliç d’Oscar Wilde estrenat en el 2011 el CAER de Reus, (Tarragona) 105 funcions, encara en gira i 30/40 Livingstone, 97 representacions, encara en gira.
 
Rosa Diaz La RousRosa Díaz – Directora, actriu i autora, neix a Albacete el 1964 i des de l’any 1981 es dedica professionalment al teatre. Establerta a Granada des de l’any 1992, crea el 1993 la companyia Laví e Bel, i l’any 1999, LaSal Teatro. La Rous és una companyia de teatre creada el 08/08/2008 per Rosa Díaz. El seu primer espectacle com a companyia independent La Rous en l’any 2008, és La casa del abuelo, amb guió i direcció pròpies. Va obtenir el Premi al Millor espectacle a la Fira Internacional de Teatre per a Nens i Joves FETEN 09. Amb El refugi obté el Premi al Millor Espectacle i el Premi a la Millor Interpretació Femenina. El 2011 el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports li atorga el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2011, en reconeixement a la qualitat artística, coherència i originalitat dels seus espectacles. El 2013 estrena a La Mostra D’Igualada, Una Niña, que rep a FETEN tres premis: a la Millor Interpretació Femenina, Millor Espai Escènic, i Millor Música Original per Iván Monjo. En 2016, estrena Hilos, el qual rep a FETEN, Premi a la Dramatúrgia i a la Interpretació Femenina. Espectacle recomanat per La Red.
 
Sara IglesiasSara Iglesias Hernández. Especialista en LIJ. Assessoria, disseny i execució de programes d’alfabetització i innovació de la lectura.
 
 
 
 
 
Amalia AtmelloAmàlia Atmetlló i Folguera – Gestora cultural. Treballa a La Baldufa on hi realitza la producció dels espectacles i del Festival Esbaiola’t.
 
 
 
 
 
Jordi Foz Sánchez i Rebeca Torres – Tècnics en subvencions de l’ICEC, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Organitza:
cropped-Sol-logo-TTP-quadrat-512.jpg
 
 
 
 
Amb la col·laboració de:
Departament de CulturaIEI (Lleida)Diputació de Lleida

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a