Notícies

Les associacions de professionals de les arts escèniques se sumen al manifest contra les retallades en Cultura

Davant de la retallada anunciada per la Generalitat d’un 6%
Des de la TTP, i juntament amb les associacions de professionals de les arts escèniques APCC, APDC i AADPC, ens sumem al manifest en contra de les retallades en el pressupost de Cultura que ha anunciat la Generalitat de Catalunya. Considerem inacceptable que un pressupost tan insuficient com és habitualment el de Cultura encara es vegi reduït en un 6% més.
Per aquest motiu ens adherim al manifest redactat per l’ Associació de Museòlegs de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, els Conservadors-Restauradors Associats de Catalunya i l’Associació Catalana de Crítics d’Art, i ens solidaritzem amb aquestes entitats a l’hora de lluitar en contra de la precarietat que el Govern de Catalunya imposa a la cultura catalana.
Aquí us adjuntem el manifest :
Manifest de l’APGCC, l’AMC, l’ACCA i CRAC contra la retallada del 6%
Davant la retallada del 6%, decretat pel Govern de la Generalitat de Catalunya el passat 2 d’agost, l’Associació de Museòlegs de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, els Conservadors-Restauradors Associats de Catalunya i l’Associació Catalana de Crítics d’Art volen expressar la seva més gran preocupació i disconformitat, alertant sobre les nefastes conseqüències que tindrà en l’àmbit cultural del país, i especialment, en el sector dels museus i del patrimoni.
Aquesta nova retallada constitueix un toc mortal a un sector, el cultural, i especialment, els museus, que ja es troben en molts casos en fallida tècnica.
Atès que, per dependre majoritàriament dels recursos de la Generalitat de Catalunya, les institucions més perjudicades són aquelles que tenen un rang i una missió nacionals, com ara el Museu Nacional d’Art de Catalunya, El Museu d’Arqueologia de Catalunya, El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, la Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya, la mesura suposa també un pas més en un procés de degradació i desballestament de les principals estructures museístiques, artístiques i patrimonials del sistema cultural del país.
En conseqüència, com a professionals compromesos en la defensa, conservació i difusió del patrimoni català, expressem la nostra més pregona preocupació per la manca de sensibilitat que el Govern del país sembla tenir per la cultura i el patrimoni, palesa en una mesura inacceptable com aquesta. Així mateix, reclamem poder desenvolupar la nostra feina amb prou garanties d’estabilitat i amb els recursos econòmics necessaris per a fer-ho amb els nivells d’eficiència i efectivitat que el nostre patrimoni mereix i reclama. Finalment, demanem al Govern de la Generalitat, que, conscient de la importància i els beneficis de la cultura i del patrimoni, i, especialment dels museus, sobre el benestar, la cohesió social, el desenvolupament cultural i econòmic del país, augmenti els ridículs recursos que anualment  li dedica en el seu pressupost, i li apliqui els mateixos criteris d’excepcionalitat que atorga a altres sectors de gran importància social.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a