Notícies

L’Aula de Teatre de Mataró amplia la seva línia educativa amb un cicle de workshops professionals

L’Aula de Teatre de Mataró amplia la seva línia educativa amb un cicle de workshops impartits per professionals de reconeguda trajectòria artística dins de les arts escèniques. Aquests tallers intensiu estan adreçats a persones amb experiència en teatre, dansa, música o circ, i també estan oberts a estudiants en procés de professionalització. 

Aquest projecte té la voluntat d’enriquir els professionals amb recursos artístics, d’obrir noves portes i de compartir experiències entre les persones participants.

L’expressió de la vida: la persona en la interpretació

Pedagog: Francesc Garrido
Dates: 30 i 31 d’octubre de 2021

Horari: ds 9.30-13.30 h i 15-9 h / dg 9.30-13.30

Francesc Garrido ens ofereix un treball de concentració en l’espai i en el cos per desenvolupar la intuïció a l’hora d’encarar el treball dramàtic. Es tracta de despertar l’expressió íntima de l’actor o l’actriu, cercar la naturalesa pròpia, i fer-la aflorar.

És des d’aquí que en Garrido ens proposa treballar, intentant que sigui l’inconscient i la intuïció la que guiï l’expressió d’un mateix a escena.

L’instint com a font de moviment

Pedagog: Roberto Olivan
Dates: 27 i 28 de novembre de 2021

Horari: ds 9.30-13.30 h i 15-9 h / dg 9.30-13.30

Roberto Olivan proposa un workshop enfocat a generar material creatiu a partir de la nostra essència més innata i, d’alguna manera, més animal, el que vindria a ser el nostre instint. És en aquest instint on Olivan vol establir el punt de partida per desenvolupar la pròpia creativitat.

Moure’s eficaçment es converteix en un factor important, però no és l’únic. També s’ha de treballar amb la gravetat, la percepció de les sensacions internes, com ara la respiració, i la visualització de l’energia alliberada pel moviment.

Posada en escena i dramatúrgia

Pedagog: Sergi Belbel
Dates: 18 i 19 de desembre de 2021

Horari: ds 9.30-13.30 h i 15-9 h / dg 9.30-13.30

On són els límits entre la creació de textos teatrals i la seva escenificació? Tenim llibertat absoluta per adaptar textos dramàtics? Quines són les eines que podem tenir en compte a l’hora de posar en escena un text?

En Sergi Belbel planteja treballar amb determinats conceptes com reescriptura, adaptació dramàtica, relectura, reinterpretació, versió, versió lliure, etc. Serà un punt de partida per intentar esbrinar quines són les diferències bàsiques entre creació dramàtica i la posada en escena de textos preexistents, tant clàssics com contemporanis.

Inscripcions als workshops

A partir del divendres 8 d’octubre

Els workshops s’adrecen a professionals, amateurs amb una llarga trajectòria i estudiants avançats d’estudis en arts escèniques.

Cada workshop té una durada de 12 hores i un preu de 73,80 euros

Cada persona interessada pot decidir inscriure’s a un o més workshops. No hi ha cap mínim ni màxim d’inscripcions permeses.

Les persones interessades s’hauran de preinscriure al tràmit obert dins la seu electrònica de l’Ajuntament de Mataró, on cal incloure un currículum artístic.
En cap cas s’ha d’entendre aquesta sol·licitud com una confirmació de plaça.

Es valorarà el currículum i s’enviarà un correu electrònic especificant si la sol·licitud ha estat admesa. En cas afirmatiu s’enviarà un enllaç per completar la matriculació i obtenir la carta de pagament.
L’adjudicació de plaça definitiva es produirà quan s’hagi fet efectiu el pagament del taller. L’ordre en què es realitzi el pagament és determinant a l’hora d’obtenir plaça.

Si el nombre de persones inscrites a un curs no arriba a uns mínims d’ocupació, l’Aula de Teatre es reserva la possibilitat d’anul·lar-lo.

Amb la realització de la preinscripció, el teu correu electrònic passarà a formar part de la base de dades de l’Aula de Teatre i serà utilitzat per enviar difusió d’activitats i informació del workshop. És important que es revisin els possibles errors d’escriptura quan es faciliti i que es comprovi la safata de correu no desitjat per tal d’assegurar-se que es rep correctament la informació.

En la impartició dels workshops se seguirà la normativa vigent de prevenció i contenció de la covid-19. Caldrà l’ús de mascareta i distància física entre els participants.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a