Notícies

La TTP s’adhereix a l’ALIANÇA EDUCACIÓ 360 que uneix escola i cultura

La Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona han decidit sumar esforços per impulsar l’Educació 360. Educació a temps complet a Catalunya.

En la presentació pública del passat 29 de gener de 2018, s’hi van afegir 34 socis estratègics. Amb el manifest de convocatòria conviden a ajuntaments, centres educatius, entitats, equipaments, recursos i iniciatives de tot tipus a formar part de l’Aliança Educació 360 per fer-la possible.
Tots aquells actors que participen a l’Aliança, comparteixen els continguts del manifest i subscriuen i fan seus els següents compromisos:

 1. Considerar l’interès superior de l’infant, reflectit a l’article 3 de la Convenció Internacional sobre els Drets de l’Infant i l’article 40.3 de l’Estatut de Catalunya, per davant de qualsevol altre criteri a l’hora de dissenyar, implementar, dinamitzar, intervenir, gestionar i avaluar qualsevol activitat. Vetllar pel desenvolupament integral (motriu, afectiu, cognitiu i social) dels infants i adolescents fomentant valors de respecte, solidaritat, sostenibilitat.
 2. Identificar-se com un agent que garanteix el respecte i la promoció dels Drets de l’Infant recollits a la Convenció Internacional sobre els Drets de l’Infant, la Llei d’Educació de Catalunya (12/2009) i la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència (14/2010).
 3. Contribuir a la igualtat d’oportunitats i l’equitat recollida en l’accés a les activitats educatives i de lleure recollides als articles 29 i 41 de la LEC (12/2009) i al 57 de la Llei d’infància (14/2010).
 4. Tenir vocació de servei públic. Ha d’oferir accés universal a l’activitat sense discriminació, amb estratègies d’inclusió, integració, i amb vocació de millora del seu entorn.
 5. Vetllar per tal que les propostes tinguin vocació d’aliniament amb el projecte educatiu territorial i al projecte educatiu de centre, si s’escau.
 6. Fomentar el desenvolupament de competències necessàries per a l’èxit educatiu dels infants i joves.
  Desenvolupar les intel·ligències múltiples, cercant la personalització de l’aprenentatge.
  Promoure propostes complementàries i en coherència amb els altres entorns educatius de l’infant i espais on pugui significar els seus aprenentatges.
 7. Oferir activitats de qualitat realitzant propostes adequades als infants i joves a les que va destinada la seva activitat i que incorporin la innovació com a pràctica habitual.
 8. Incorporar processos de planificació, seguiment i avaluació de la programació i la millora continua com a part del seu procediment habitual.
 9. Els professionals, treballadors i voluntaris, que realitzen les activitats, més enllà de la seva especialització en l’activitat han de tenir intencionalitat educativa, no només expertesa en la matèria.
 10. Incorporar la dimensió comunitària i de vinculació amb el territori, amb vocació de treball en xarxa.
 11. Promoure el treball col·laboració amb altres agents del territori, coresponsabilitzant-se i coliderant les iniciatives que de forma conjunta es dissenyin per a la millora de l’èxit educatiu i de les oportunitats educatives dels infantsi joves.

Més informació 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a