Notícies

La TTP s'adhereix a ActuaCultura 2%

La cultura demana un 2% del pressupost de la Generalitat

logo actua cultura 2%L’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics defensa els drets dels espectacles per a tots els públics, però no es pot defensar el sector sense tenir en compte tot allò que l’engloba. I tot això inclou per sobre de tot defensar la cultura del país.
 
Està clar que la cultura és un dels pilars fonamentals que aguanta l’edifici d’un país. És clau per mantenir l’Estat del Benestar i no només això, sinó que és bàsic per conservar la identitat com a país, ja que inclou tradicions, art i creació que ens diferència i ens fa únics, així com ens enriqueix.
El context actual és cada vegada pitjor per la cultura, fins al nivell que el Pressupost actual del Departament de Cultura és molt baix. Pot semblar molt quan ho tractem en xifres: 240 milions d’Euros, però representa tan sols el 0,65% del de la Generalitat. I encara és pitjor si ho dividim per la població catalana: la despesa en cultura per habitant és de tan sols 30 € any.
És per tot això que el sector de la cultura ha decidit unir-se per reclamar recursos adequats per la cultura així com la consideració del valor del sector tant cultural com econòmic. El que demana Actua Cultura és tan sols que el pressupost arribi al 2%, una xifra que segueix sent baixa en comparació amb altres països, però que dota el sector del valor que es mereix.
Ja són moltes les entitats que s’engloben en aquest moviment, ara la TTP també entra a formar part i vosaltres podeu unir-vos enviant un correu a actuacultura@gmail.com i especificant, qui s’adhereixi a títol personal, què sou: actriu, dramaturg, coreògrafa, gestora cultural, director, etc.
Esperem que tots junts puguem seguir visibilitzant no només el nostre sector sinó la cultura en general, un bé tan apreciat com oblidat en aquests últims temps.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a