Notícies

La TTP participarà a una de les converses que proposa el RBLS Festival Teatre Jove al voltant d’adolescència i teatre

RBLS_logo_byn_h_negRBLS és un festival d’arts escèniques que celebrarà la seva primera edició del 16 al 19 de novembre a la Sala Beckett/ Obrador Internacional de Dramatúrgia i al CC Can Felipa (Poble nou).
L’objectiu de RBLS és acostar el teatre als joves, especialment a la franja que va dels 13 i 20 anys. Encomanar-los la passió i l’amor per aquest art, descobrir-los espais, textos i posades en escena que connectin amb els seus interessos i inquietuds, propostes allunyades del concepte estàtic i “antic” que poden tenir del teatre. Introduir-los en nous formats i, fins i tot, involucrar-los en processos de creació.
RBLS vol fer créixer el públic jove, fer-lo sentir protagonista d’un esdeveniment cultural i artístic fet a la seva mida: programació d’espectacles, tallers participatius, experiències, jocs, festa… però també vol donar sortida a la feina de companyies i de creadors i creadores contemporanis catalans i de la resta de l’Estat ajudant-los a exhibir les seves propostes.
Per últim, des del festival es vol afavorir la trobada entre professionals que treballen l’àmbit del teatre per a joves dins i fora de les aules. Així, RBLS anirà precedit d’una jornada per a professionals: la 1era Trobada Joves i Teatre, un cicle de converses a càrrec de persones expertes en teatre i adolescents –tant de l’àmbit educatiu com de l’artístic-, que tindrà lloc a la seu SGAE/Fundació SGAE a Catalunya el 15 de novembre, i en el qual la TTP hi serem presents participant en la quarta conversa.
La I Trobada RBLS Joves i Teatre tindrà lloc el 15 de novembre a la seu de la SGAE a Catalunya
Personalitats destacades del món de la cultura, les arts escèniques i l’educació han confirmat la seva participació a les converses
El dimecres 15 de novembre se celebra a Barcelona, a la seu de la SGAE a Catalunya (Passeig de Colom, 6), la primera Trobada RBLS Joves i Teatre. La iniciativa, en la qual col·labora la Fundació SGAE, vol encetar el debat i valorar l’estat de la qüestió sobre quin moment viu el teatre per a adolescents o fet per joves al nostre país. Constitueix una franja de públic tot sovint oblidada que, en realitat, esdevé el viver dels adults apassionats per les arts escèniques.
 
La Trobada RBLS Joves i Teatre, que s’estructura en quatre converses (dues pel matí, i dues per la tarda), ha aconseguit reunir tot un seguit de professionals de renom i amb gran dinamisme al sector.
La primera conversa (“El teatre com a eina educativa”, 9.30 h) s’enceta amb les reflexions de Carles Duarte (CoNCA), Eduard Vallory (Escola Nova 21) i Magda Puyo (Institut del Teatre), amb un torn obert de diàleg amb els actors Isaac Alcayde i Laura Jou, Teresa Llobet (TeDEBAT) i Antonio Gómez (Aula Municipal de Teatre de Lleida).
La segona conversa (“El teatre fet des de l’escola”, 12 h), compta amb les aportacions d’Àngela Segura (CaixaEscena), Mireia Bassols (tècnica de l’IMEB, Institut Municipal d’Educació de Barcelona) i de Carles Giner (Institut de Cultura de Barcelona, programa En Residència), amb la incorporació, entre d’altres, de Montserrat Potrony (Institut Municipal d’Educació de Barcelona, IMEB), Alejandro Santaflorentina (Festival Temporada Alta, projecte A TEMPO-Arts i Formació), Davo Marín (Granés Batxillerat) i de l’actor Iván Morales (programa En Residència a l’Institut Joan Fuster).
Feta la pausa del migdia, a les 15.10 h de la tarda la tercera conversa (“Cartellera jove: circuits, oferta i programacions regulars”) dóna entrada als espais escènics, estructures i festivals que aposten per aquest tipus de teatre: Maria Urrero (Auditori Sant Martí de Provençals), Beatriz Liebe (Butaka Teatre Jove), Isabella Pintani (Sala Fènix, programació jove “Teen Friday”) i a una fila zero integrada, per exemple, per Ariadna Prat (La Mostra d’Igualada), Carolina Marcos (Eix Jove, dinamització juvenil del Districte de l’Eixample), Clara Cols (Sala Flyhard), Mariona Campos (Jove Teatre Regina), Verónica Pallini (Porta4), Julio Álvarez (Teatre Tantarantana), Alda Puig i Marta Colina (Centre Cívic Parc Sandaru) i Sole Garzón (Centre Cívic Cotxeres Borrell).
A les 17.45 h de la tarda, la quarta conversa (“Fer teatre jove”) tanca aquest dia de posades en comú: dos dramaturgs (Cristina Cordero, de Nus Teatre, i Guillem Clua) i Eugenia Delgado (Plàudite Teatre) inicien el debat, amb les aportacions posteriors, d’entre altres, d’Abigail Ballester (TTP – Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics), Elisabet Assens (Associació Catalana d’Escoles de Teatre, ACET), Òscar Romera i Maria Jover (Rumb Teatre), Juanjo Marín (Espai L’Excèntrica), Mar Monegal (Escola Eòlia), La Inestable 21 de Lleida i de Josep Canet (grup de teatre amateur Deixalles 81).
L’assistència a la Trobada RBLS Joves i Teatre és oberta i gratuïta, prèvia inscripció al web oficial del Festival (www.rbls.cat), i condicionada a l’aforament de la Sala Mompou, l’espai de la SGAE que acull els debats.
Més info: www.rbls.cat
Hashtags oficials: #TrobadaRBLS #RBLSfestival

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a