Notícies

La SGAE destina més de 15 milions d'euros per donar suport als sòcis i les sòcies


En aquesta situació de gran dificultat, tant sanitària com econòmica, la Societat General d’Autors i Editors reforça el compromís amb tots els seus socis i sòcies, especialment amb els i les més vulnerables.
Per fer frontar a aquesta crisi, la Junta Directiva de la SGAE ha acordat afegir 7 milions d’euros als més de 8 que ja destina, habitualment, a les ajudes econòmiques i socials pels autors i editors que ho necessiten. Aquesta és una quantitat de partida, la qual esperen augmentar mitjançant els ajuts de les diferents administracions públiques, una vegada es vagin concretant.
Us detallem, a continuació, les principals iniciatives en les quals treballen i que us aniran actualitzant durant els propers dies:
Ajudes d’emergència social
Adreçades als autors i les autores més vulnerables i en risc d’exclusió social.
Fons SGAE – CORONA
Ajut de fins a 3.000 euros pels autors i les autores afectats per les conseqüències econòmiques del coronavirus, el qual ha suposat el cessament de la seva activitat professional, i que, a més, no es poden acollir a altres mesures de suport implementades per l’entitat.
Préstecs i bestretes de liquidacions
Els autors i les autores poden optar als préstecs i les bestretes que condeix la SGAE habitualment, si compleixen les condicions que estableix la normativa de l’entitat.
A més, s’obre una lína de bestretes immediates del 30% respecte a les liquidacions del darrer semestre. Són préstecs excepcionals d’emergència als quals poden accedir els socis i les sòcies que en les liquidacions del darrer semestre de 2019 van rebre entre 3.000 i 10.000 euros.
prestamosemergencia@sgae.es
Assessorament per a la sol·licitud d’ajudes públiques
El departament de Socis és al servei dels associats i les associades que compleixen les condicions establertes per rebre les ajudes públiques, amb la finalitat d’acompanyar-los en els tràmits de sol·licitud d’aquestes ajudes, ja siguin autònoms, pimes, persones vulnerables o aquells socis de la SGAE que són treballadors per compte aliè, que pateixen una situació laboral difícil.
S’han habilitat els correus electrònics següents:
autonomos@sgae.es
pymes@sgae.es
vulnerables@sgae.es
asalariados@sgae.es
Servei d’àpats a domicili per a persones grans en risc
Hem creat un servei d’àpats a domicili per a ls socis i les sòcies més grans mentre duri el confinament.
Poden sol·licitar aquest ajut els socis i les sòcies més grans de 70 anys que viuen sols o conviuen amb persones al seu càrrec.
Solidaritat afectiva entre autors
S’ha creat una iniciativa devoluntariat de socis i sòcies per acompanyar, a través de trucades telefòniques, als socis i les sòcies més grans que pateixen l’aïllament i la solitud durant el confinament.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a