Notícies

La primera edició dels Premis inVISIBLES fa entrega de set guardons per distingir la feina d’entitats, persones i projectes que simbolitzen una aliança imprescindible pel sector de les arts escèniques i de carrer per a tots els públics

L’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) ha celebrat la primera edició dels Premis inVISIBLES, uns guardons que tenen com a finalitat reconèixer la feina de totes aquelles persones, entitats o projectes -entre altres- que creuen en les arts escèniques per a tots els públics i amb la seva tasca o presència ajuden a fer valer el sector, a fer-ho més fàcil tot.

Els Premis inVisibles han comptat amb una gala inèdita que ha tingut lloc aquest dilluns a  l’emblemàtic Espai cultural i gastronòmic Tarambana, ubicat a Cardedeu. Al llarg de l’acte s’ha fet entrega de set guardons per distingir un seguit de persones que generalment no estan en un primer pla, però que, en canvi, la seva feina és totalment essencial, ja que simbolitzen una aliança imprescindible per la continuïtat de les arts escèniques. Jordi Escuer, Mingo Vallès, Martí Rossell, Fundació Privada Cultural de Granollers, Xavier Campón, Margarida Troguet i Joan Pena juntament amb Elisabet Pané de Plàncton Escena han estat els distingits d’aquesta primera edició tan especial.

Jordi Escuer ha recollit el premi per “la implicació i feina que porta a terme en un municipi de 6.000 habitants on ha aconseguit realitzar una programació de qualitat i estable de sala i de carrer i organitzar un festival de referència com el CircPicat. Així com, per la feina en la creació i fidelització de públics”. Mingo Vallès ha estat distingit per “ser un entusiasta de les arts escèniques i fotografiar a tot el sector des de fa anys, creant així un arxiu únic i incalculable de material gràfic que no sols inclou fotografies sinó cartells i tríptics dels espectacles”Martí Rossell, ha pujat a l’escenari per “la seva implicació en donar visibilitat i reivindicar les arts escèniques per infants i joves, amb la seva tasca constant i incansable, fent d’altaveu del sector”. La Fundació Privada Cultural de Granollers guardonada “per apropar les activitats escolars d’arts escèniques no únicament als infants de Granollers sinó també als escolars del Vallès, fent que, d’aquesta manera, el teatre, la dansa, la música i altres disciplines siguin més accessibles”. Xavier Campón distingit “pel seu impuls en les arts escèniques de carrer a través d’iniciatives com el Festival de Carrer de Viladecans, l’Espai de Carrer o la feina que fa al capdavant de la Plataforma d’Arts de Carrer. Per ser sempre una porta de visibilitat del sector cultural”. Margarida Troguet ha recollit el guardó per “estar sempre al costat de les companyies, sempre disposada a sumar, a facilitar i a compartir els seus coneixements i contactes”. I els escenògrafs Joan Pena i Elisabet Pané han recollit el distintiu “per tota la implicació que dipositen en els projectes a l’hora de dissenyar i construir les escenografies i titelles, fent un treball artesanal i minuciós que transmet la seva ànima als elements creats”

La gala ha comptat amb la participació d’un centenar de persones entre les quals hi havia membres de les companyies professionals d’arts escèniques i representants de les diferents institucions culturals del territori com en Josep Vives, Director General de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, i l’Edgar García, Director de Institut Català d’Empreses Culturals, tots dos del Departament de Cultura de la Generalitat i qui van ser els encarregats de lliurar dos dels guardons. Les encarregades de conduir l’acte han estat l’actriu olotina Anna Roca, de la Cia. Anna Roca, juntament amb la també actriu Marta Gorchs, de la Cia. Sifó. Així com, també han pujat a l’escenari Txema Muñoz i Roberto G. Alonso, que han portat a terme una actuació de les seves respectives disciplines. La Tresca i la Verdesca han estat els encarregats d’amenitzar la jornada amb música en directe.

Els candidats a optar als Premis inVISIBLES han estat proposats pels membres de les companyies professionals catalanes d’arts escèniques que són sòcies de la TTP. Cada companyia ha pogut presentar fins a tres candidatures. Seguidament, s’ha dut a terme un període de votacions i el mateix dia de la Gala s’han fet públics els guanyadors/es.

Fotos: Arian Botey

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a