Notícies

LA PREMIADA OBRA "EL PRINCEP FELIÇ" ACABA RECORREGUT A TARRAGONA

El Teatre Metropol de Tarragona acollirà el proper 28 d’abril la darrera representació d’“El Príncep Feliç”, la nova producció de La Baldufa guanyadora del Premi Feten a la Millor Adaptació Teatral. Aquest espectacle multidisciplinar basat en el conte homònim d’Oscar Wilde ha visitat un total de cinc municipis amb el suport del Departament de Cultura.

La companyia lleidatana La Baldufa ha portat de gira la seva nova producció, “El Príncep Feliç”. L’adaptació del conte d’Oscar Wilde que ha fet la companyia els hi ha valgut per aconseguir el Premi Feten a la Millor Adaptació Teatral. Filtrat per l’imaginari conceptual que caracteritza la companyia, l’espectacle suposa una continuació del treball d’investigació visual engegat amb “El llibre imaginari”, en què la presència d’elements efímers feien que cada representació fos diferent. La base, però, d’aquest príncep feliç segueix sent una lliçó d’humanitat, d’amor i de generositat adreçada especialment als més menuts.
“El Príncep Feliç” és la història d’una majestuosa estàtua que domina una ciutat. Havia estat un príncep amb una vida fàcil i luxosa que vivia en un palau rodejat d’alts murs que no li permetien veure tot el que hi passava a fora. Ara resta lligat a aquella escultura immòbil i sumptuosa, banyada en or i pedres precioses, i l’han col·locat al capdamunt d’un turó. Però ja no és feliç. Des del seu privilegiat nou emplaçament pot observar tota la pobresa de la ciutat. Misèria que abans desconeixia i que ara el fa plorar cada nit, carregat d’impotència per no poder fer-hi res. Fins que un dia, una oreneta que ha de marxar cap a Àfrica l’ajudarà, tot sabent que no li queda gaire temps, ja que l’hivern s’acosta i ha d’emigrar. L’au, guiada pel príncep, li arrancarà tots el materials preciosos que el recobreixen per portar-los a les persones que els necessiten.
La gira d’aquesta faula acaba a Tarragona el proper 28 d’abril, després d’haver dut el príncep feliç a quatre municipis més amb el suport del Departament de Cultura.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a