Notícies

La Panera de Lleida organitza una presentació i debat sobre el Cens d’Artistes i la professionalització del sector.

El proper dia 16 de setembre a les 19h, es farà la presentació i debat EL CENS D’ARTISTES DE CATALUNYA I LA PROFESSIONALITZACIÓ DELS ARTISTES I CREADORS.

El Centre d’Art La Panera acull l’acte de presentació del Cens d’artistes de Catalunya i un debat sobre “La professionalització dels artistes i creadors”.
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), juntament amb les associacions de professionals del sector cultural han iniciat una campanya d’impuls al Cens d’artistes de Catalunya amb l’objectiu de fomentar-ne la inscripció de creadors i creadores culturals que viuen i treballen a Catalunya.
El Cens d’artistes de Catalunya es va posar en marxa el desembre del 2020, en compliment d’un mandat llargament reivindicat per les associacions professionals dels diferents àmbits creatius (arts visuals i plàstiques, disseny, il·lustració, música, arts escèniques, literatura, audiovisuals i cinema i videojocs). Es tracta d’una eina pionera que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament posterior de l’Estatut de l’Artista, amb un treball exhaustiu de diagnosi i avaluació a partir del qual millorin les condicions professionals d’artistes i professionals de la cultura i les polítiques adreçades al sector.

19 H. Espai reservat, una proposta d’enquesta comestible de Rawscenography i Archicookture

Els estudis Rawscenography, de Maria Monseny, i Archicookture d’Alexa Trilla, s’uneixen per oferir l’enquesta comestible del projecte Espai reservat. En aquesta ocasió, plantegen a les visitants interrogants al voltant del Cens d’artistes de Catalunya, el seu context i el seu interès, que les assistents a la trobada podran respondre.

19.30 H. Presentació institucional del Cens d’artistes de Catalunya a càrrec de representants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts:

Sr. Josep Vives, Director General de Promoció Cultural i Biblioteques.
Sra. Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA.
Sr. Jaume Rutllant, Regidor de Ciutat i Cultura.


20 H. Debat sobre “La professionalització dels artistes i creadors” amb la participació de:

Sr. Jordi Antas, comissari independent, coordinador del projecte Javelina a La Panera.
Sr. Javier de Castro, crític musical.
Sra. Cristina Garcia, presidenta de l’Associació professional de teatre per a tots els públics.
Sr. Antoni Tolmos, pianista i compositor.
Sra. Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA, comissària independent de les arts en viu.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a