Notícies

La distribució de les arts escèniques a Espanya: el seu paper, el seu valor, les seves barreres, les seves necessitats

El 2020 i a punt de complir els vint anys des de la seva fundació, ADGAE, l’Associació d’Empreses de Distribució i Gestió de les Arts Escèniques, ha volgut obrir un espai de reflexió, anàlisi i autoobservació amb la finalitat de reflexionar sobre la professió i sobre les funcions, necessitats i desafiaments de la distribució en les arts escèniques a Espanya i compartir les seves conclusions i propostes de millora amb la resta del sector, així com amb les Administracions Públiques responsables. No és una altra la finalitat que, com es diu en la introducció de l’informe, parar, prendre aire i recobrar nou impuls per als pròxims anys, exposar les condicions estructurals de la professió i el seu desenvolupament, posar el focus en la rellevància de la distribució en el sector i identificar aquelles àrees en les quals necessita suport i apuntar les vies i propostes sobre les quals treballar en el futur pròxim.

La bibliografia que s’ocupa exclusivament de la distribució de les arts escèniques és escassa tant en l’àmbit internacional com el nacional i no tan abundant com la relacionada amb la producció i l’exhibició. Aquest fet pot ser que sigui una de les causes que no s’hagi prestat tota l’atenció que seria desitjable al paper fonamental que realitzen les distribuïdores en la cadena de valor del sector i que el sistema de suport i ajudes a les arts escèniques s’hagi centrat principalment en aquests dos aspectes esmentats (producció i exhibició) i no tant en la distribució, en el qual són cridaneres les mancances.

Per tant, són objectius de la reflexió d’aquest informe, a més, donar a conèixer i destacar el rol dels distribuïdors i la distribució en les arts escèniques, identificar els problemes i desafiaments que es troben en realitzar la labor i proposar formes i maneres en les quals se’ls pot secundar i ajudar perquè continuïn fent la seva funció en les millors condicions i amb la major qualitat, la qual cosa redundarà en benefici de la resta de l’ecosistema escènic al nostre país.

Són diversos els destinataris d’aquest informe. D’una banda, els propis socis de ADGAE perquè serveixi per a prioritzar la nostra acció a mitjà i llarg termini. D’altra banda, les Administracions Públiques, a les quals s’ofereix aquest document com a eina d’aproximació a la distribució i als desafiaments i problemes que en
relació amb ella són necessaris abordar en els pròxims anys. Per un altre, les companyies d’arts escèniques juntament amb els programadors i resta d’agents
del sector. I, finalment, aquelles persones que desitgin acostar-se a l’exercici d’aquesta professió perquè comptin amb una primera introducció no solament sobre l’activitat de distribuïdor i el seu contingut sinó també sobre el seu context i problemàtica l’any 2020 des de l’el punt de vista dels propis distribuïdors en actiu.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a