Notícies

La cultura podria obrir al 50% a partir de dilluns.

L’esborrany preveu en la primera fase obrir bars i restaurants amb el 30% d’aforament i la cultura i les instal·lacions esportives a l’aire lliure al 50%

L’esborrany del pla de desescalada amb què estan treballant els departaments de Salut i Interior preveu una primera fase, que començaria dilluns vinent, dia 23.

Segons el document, podrien obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un aforament  del 50% i un màxim de 600 persones. Museus i sales d’exposició es mantindrien al 50%, i també es mantindrien tancats parcs infantils interiors i bingos i sales de joc. Les festes majors continuarien suspeses.

També podrien reobrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50%. Això inclouria piscines, encara que siguin tancades,  i la pràctica esportiva federativa no competitiva en equipaments a l’aire lliure.

Pel que fa a l’activitat docent, es preveu mantenir oberts escoles i instituts i mantenir suspeses les extraescolars que no es facin amb grups estables del mateix centre escolar.


Quatre trams revisables territorialment cada 15 dies

Aquest pla del govern, que es posarà en marxa dilluns que ve, es revisarà per territoris cada dues setmanes tal com ja es va avançar aquest dilluns. Es passarà de fase –es total n’hi ha quatre de previstes– en funció d’uns criteris establerts: la velocitat de contagi per sota del 0,9 i que els nous ingressos setmanals de casos de Covid-19 estiguin disminuint.


El confinament de cap de setmana continuaria

La resta de restriccions segueixen vigents en aquest primer interval, inclòs el confinament municipal els caps de setmana i el toc de queda nocturn, que el conseller d’Interior ja va avisar que s’allargaria força temps.

En una segona etapa, en canvi, el confinament de cap de setmana passaria a ser comarcal i els gimnasos podrien reobrir al 50%. La restauració passaria al 50% i la cultura, al 70%.

Informació extreta de la CCMA

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a