Notícies

La Cultura, per fi, és bé essencial a Catalunya

Ahir el Govern de Catalunya va acordar declarar la cultura bé essencial. Una demanda que venia de molt temps enrera per part del sector i que s’ha posat més de manifest en aquests darrers mesos de pandèmia en què la cultura ha estat molt generosa oferint continguts per suportar millor el confinament i en què alhora ha estat un sector molt castigat econòmicament.

Aquesta declaració és el punt de partida per elaborar el marc normatiu que garanteixi i reguli l’accés a la cultura i els drets culturals de la ciutadania, que permeti accelerar la represa dels diversos sectors culturals i que doni resposta a les necessitats de les persones professionals i dels esmentats sectors, dignificant tant els perceptors com els emissors de la cultura.

La cultura és bàsica i essencial per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva, que cal preservar i fomentar. Així mateix, no podem oblidar que la cultura està estretament relacionada amb altres drets fonamentals com són l’educació i la llibertat de pensament i consciència.

Esperem que aquesta declaració impulsi definitivament l’accés de la cultura a tota la població a través de més arts de carrer, campanyes escolars, més programacions estables i molts més actes culturals sense oblidar tampoc el dret que totes les persones tenim a desenvolupar activitats artístiques.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a