Notícies

La Conselleria de Cultura explica les noves mesures a les quals es destinen 17,2 milions d’euros

L’Hble. Sra. Consellera de Cultura Àngels Ponsa ha comparegut aquest dijous 5 de novembre per anunciar les noves mesures i ajudes previstes pel sector de la Cultura per compensar les pèrdues provocades per la crisi sanitària del Covid-19.

Després de solidaritzar-se amb el patiment del sector, l’Hble. Sra. Consellera i el Secretari General han explicat la distribució dels 17,2 milions d’euros que s’ha acordat en més de 50 reunions amb el sector.

Noves ajudes i subvencions:

Totes aquestes ajudes estaran disponibles a partir de l’11 de novembre, quan es publicaran les convocatòries.

Prestacions directes a professionals de la cultura

Ajudes de 750€ per als professionals parats (s’amplia també a músics i tècnics)

En total es destinaran 3,7 milions d’euros a aquesta ajuda

Subvencions per compensar les pèrdues per cancel·lació d’espectacles i activitats culturals amb motiu de la COVID-19

S’hi destinaran 3,7 milions d’euros i estarà disponible a partir del 12 de novembre.

Es crea una línia de subvencions per contribuir econòmicament a compensar la reducció d’ingressos corresponents als espectacles i activitats culturals cancel·lades per la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Subvencions per donar suport al finançament de les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19

Es crea una línia de subvencions per donar suport al finançament de les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 en la mesura que ha provocat perjudicis econòmics als destinataris.

Consulta-ho al DOGT

Bústia Cultura Respon

S’ha posat al servei dels professionals aquesta nova bústia que donarà resposta a qualsevol pregunta en quant al tema d’ajuts i del ProciCat.

Setmana de la Cultura

Es tracta d’una setmana en la qual tots els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals es centraran en la cultura per tal de posar-la en valor.

Quan es durà a terme la Represa del Sector Cultural?

Per poder reprendre l’activitat cultural, el paràmetre RT que calcula la velocitat de propagació de la pandèmia s’hauria de mantenir pròxim al 0.9, acompanyat d’una baixada d’ocupació dels llits de les UCI.

En els pròxims dies, es començarà a treballar per tal que en el moment que les dades siguin favorables, el sector estigui llest per reactivar-se.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a