En una reunió presidida per la consellera Natàlia Garriga, el SPEEM (Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals) ha arribat a aquest acord i el 2022 dedicarà uns 50 milions enfront dels 43 que va destinar el 2020 per a 243 equipaments, dels quals n’hi ha “6 d’àmbit nacional, 48 equipaments escènics i musicals locals bàsics, 20 equipaments escènics i musicals locals multifuncionals i 196 espais escènics i musicals locals”.
Les principals línies d’actuació per al 2022 consistiran en la “consolidació de les xarxes de cooperació territorial de Girona, Lleida i Tarragona”, a més “d’incentivar les arts escèniques i la música en l’àmbit escolar, reforçar les estratègies de públics juvenils com la creació del circuit jove Ponent-Pirineu Plançó i promocionar els plans i les actuacions d’inclusió social”.
Desenvolupar un Pla d’actuació en accessibilitat, incorporar la perspectiva de gènere en la gestió i programació dels equipaments, promocionar la sostenibilitat i la gestió mediambiental i formar els responsables de la programació són altres prioritats del programa.
D’altra banda, s’impulsaran les gires de les produccions dels equipaments com el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), de l’OBC de l’Auditori i de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, així com del Teatre Lliure i del Mercat de les Flors.
Així mateix, s’han reprès els treballs dels plans sectorials de dansa, circ, teatre i música i de forma coordinada s’actuarà amb les diputacions.
La conselleria vol, a més, “pal·liar” els efectes de la covid-19 en les arts escèniques i la música, de manera que durant l’any “s’han posat a la disposició dels equipaments, companyies i artistes diferents línies de compensació per cancel·lació d’espectacles i reducció d’aforaments”.
0 comentaris