Notícies

La Comissió Europea donarà suport a les arts escèniques amb una distribució de 2,5 milions d'euros

Carilló


S’ha publicat una convocatòria d’ofertes per donar suport a la circulació transfronterera i a la distribució digital d’obres d’arts escèniques.
La crisi de la Covid-19 ha posat de manifest la vulnerabilitat del sector de les arts escèniques, ja que tots els locals d’acollida havien de tancar-se i la majoria d’actuacions només es podran reprendre després de la pausa d’estiu, en estrictes condicions. Per tant, un nou esquema de suport al sector, centrat en el teatre, la dansa, el circ i les arts de carrer, és molt oportú.
La nova convocatòria té per objectiu donar suport a la circulació transfronterera i a la distribució digital d’obres d’arts escèniques. Això ajudarà al sector a recuperar i recuperar la dimensió europea, que és un clar valor afegit del Creative Europe programme.
La convocatòria d’ofertes per valor de 2,5 milions d’euros hauria de comportar la selecció d’un contractista o consorci al quart trimestre del 2020 per tal que els fons puguin arribar al sector tan aviat com es pugui.
COMPLEMENTARIETAT ENTRE DISTRIBUCIÓ FÍSICA I DIGITAL
El nou pla d’assistència també abordarà les qüestions següents: l’impacte de la mobilitat en el medi ambient i el paper de la cultura digital. La Comissió proposarà mesures per mitigar la petjada de carboni del sector i, al mateix temps, inclourà una reflexió de futur sobre l’ús d’eines digitals.
L’enregistrament en directe i la transmissió en directe de les actuacions compatibles es promourà com a complement per arribar a un públic més ampli i fer més sostenible la gira.
La convocatòria i el seu augment pressupostari (de 2 a 2,5 milions d’euros) confirmen el fort compromís de la Comissió Europea per donar suport al sector i ajudar-lo a construir un futur més resistent i sostenible.
 

Més informació

 
Notícies relacionades

 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a