Notícies

La CCMA obre una crida de projectes per al nou canal infantil multiplataforma SX3 per un valor màxim de quatre milions d’euros

Avui mateix, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha publicat una nova convocatòria per seleccionar projectes audiovisuals infantils, amb una dotació màxima, en conjunt, de 4.000.000 d’euros.

Aquesta crida busca projectes innovadors i de nous formats que s’adeqüin als nous consums audiovisuals de nenes i nens. Projectes pensats i conceptualitzats des del seu origen de manera transmèdia, tenint en compte les diferents finestres de l’univers SX3, i que puguin generar un univers propi que vagi més enllà de les pantalles.

Aquesta convocatòria de continguts audiovisuals, oberta a tota mena de formats, cerca propostes innovadores, singulars i projectes que no necessàriament siguin només pensats per a l’oferta lineal. 

Es tindrà en compte l’univers que es pugui crear al voltant del contingut, que connecti amb els nous hàbits de consum audiovisual dels nens i les tendències actuals en formats digitals actuals i futurs. 

Es busquen continguts de valor que permetin generar un “engagement” en els nens i nenes, promoure la seva vinculació, identificació i fidelització amb l’entorn digital del nou canal infantil SX3 (Smart TV, Web, APP o Xarxes Socials), reformulat el 10 d’octubre. 

El públic preferent és la franja dedicada al X3. És a dir, que es posarà el focus i es valoraran amb més interès aquells projectes destinats al target dels 7 als 12 anys, tot i que està oberta a tota mena de continguts infantils i familiars, entre els 0 i 14 anys. 

Donat que la nova aposta del SX3 és multiplataforma, es demana que els formats audiovisuals siguin conceptualment transmèdia des del seu origen. És a dir que incloguin aquesta estratègia en la seva conceptualització. Poden ser generats en qualsevol format o finestra i evolucionar-ne cap a d’altres. 

Els projectes presentats podran acollir-se a dues tipologies: de gran format o de petit format. Dins dels projectes de petit format també s’hi podrien incloure els continguts nadius digitals o destinats a ser consumits exclusivament per a xarxes socials. 

La CCMA posarà especial interès en els següents valors: Innovació; originalitat pel que fa als formats i als continguts; capacitat transmèdia; interacció, gamificació i generació de comunitat; capacitat d’involucrar entitats o tercers que ja treballen i formen part del món infantil (escoles, espais extraescolars, famílies…); diversitat en el sentit més global (racial, sexual, de gènere, funcional, estètica…); representació territorial; foment de la llengua catalana en les seves diferents varietats, i foment del pensament crític. 

Els projectes es podran presentar fins a les 15 hores del 17 de març 2023. 

Les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar a l’apartat de presentació de projectes del web de la CCMA.  

La CCMA preseleccionarà un determinat nombre de projectes. Aquesta preselecció es farà pública a la web de la CCMA

Per a l’avaluació dels projectes presentats, la CCMA constituirà una Comissió de Valoració, que s’encarregarà de valorar les sol·licituds d’acord amb els criteris fixats a les bases. 

La resolució es publicarà a la web de la CCMA SA com a màxim el 21 d’abril de 2023 i només contindrà els projectes que hagin estat preseleccionats. Els projectes que no figurin a la resolució s’hauran de considerar descartats i no rebran una comunicació personalitzada. Aquest termini podrà ser ampliat per la CCMA si les circumstàncies concurrents ho aconsellen. 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a