Notícies

La CCMA i l’ICEC obren una nova convocatòria de projectes audiovisuals culturals, innovadors i divulgatius d’entreteniment

Després de l’èxit de les crides anteriors, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura obren una altra convocatòria de projectes per difondre i descobrir la cultura catalana en totes les seves expressions. Alhora, la crida vol impulsar la creació de nous talents i formats de continguts culturals, innovadors i divulgatius d’entreteniment per a les plataformes de distribució de la CCMA.

La convocatòria té l’objectiu de contractar múltiples projectes audiovisuals culturals, innovadors i divulgatius d’entreteniment, de diversos formats (petit o mitjà format) que permetin captar nous públics posant el focus en els joves i també en usuaris més especialitzats.

L’objectiu és generar continguts de valor que permetin ampliar el catàleg de consum a la carta i, més específicament, en l’àmbit digital.

Aquesta crida posarà especial interès als següents formats: peces seriades de prescripció cultural basades en diferents veus, creadors joves o influencers; documentals innovadors omnicanal amb narrativa transmèdia; programes de plató; ficció cultural; concursos participatius o transmèdia; realitat augmentada i virtual; formats d’autor i videopodcasts.

La crida també prioritzarà les següents temàtiques (no excloents): tendències; cultura digital i videojocs; gastronomia; viatges; cultura amb especial sensibilitat pels creadors emergents i públic jove; cultura (urbana, popular…); divulgació científica; emergència climàtica; salut i educació, i pressió estètica.

En aquest sentit, es valorarà especialment l’originalitat, la innovació, la transgressió, la diversitat en el sentit més global i el territori. També es valorarà la incorporació de mesures que redueixin l’impacte ambiental de les produccions en la fase de rodatge.

De la fase de selecció en sortiran un mínim de 5 i un màxim de 30 projectes, que participaran en una sessió final de pitching en què s’escolliran els finalistes.

Les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar a l’apartat de presentació de projectes del web de la CCMA.

Aquesta nova crida té una dotació de tres milions d’euros. Aquesta xifra supera en 2,2 milions d’euros la dotació de crides anteriors de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33 i altres plataformes de distribució de la CCMA.

Alguns dels projectes que han sorgit de crides anteriors fruit del conveni entre la CCMA i l’ICEC són, per exemple, els programes “Coolhunters“, “Per què volen els avions“, “CTRL” o “Anticossos“. Tots responien a alguns dels requisits que ara es tornen a valorar.

Presentació i selecció de projectes

Els projectes s’hauran de fer arribar abans de les 15.00 h del divendres 21 d’octubre del 2022 a través d’un formulari disponible al web de la CCMA.

La selecció dels projectes es farà en quatre parts.

En la primera fase, la convocatòria, les productores hauran d’estar en disposició de lliurar a la CCMA la versió definitiva dels continguts audiovisuals seleccionats abans del 31 de juliol del 2023.

En la segona fase, preselecció de projectes, un comitè de selecció format pels responsables de continguts de TV3 i representants designats per l’ICEC faran una primera tria. D’aquesta fase en sortiran preseleccionats un mínim de 5 i un màxim de 30 projectes.

La tercera fase serà la del pitching. Els projectes preseleccionats seran convocats a una sessió de pitching, i avaluats per la Comissió de Valoració de Projectes, formada per representants de la CCMA i de l’ICEC.

Un cop feta pública la preselecció de projectes s’arribarà a l’última fase, la negociació.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a