Notícies

La Beckett inaugura cursos 2020

La Sala Beckett va donar la benvinguda l’any 2020 donant el tret de sortida als cursos del gener.

Nous cursos de dramatúrgia a la Sala Beckett
 
Aquí podràs trobar un petit resum del que hem rebut per mail però pots visitar tota la informació i més cursos al web de La Sala Beckett.
Sota el lema “Nou any, nous cursos: El 2020 forma’t a la Beckett”, trobem 9 cursos de dramatúrgia que comencen aquest gener, si t’interessa algun hauràs de córrer, les inscripcions ja estan obertes!

Dramatúrgia avançats

Del 14/01 al 25/02/2020
Un teatre per als temps presents. Ètica, estètica i política del teatre contemporani
amb Davide Carnevali
L’objectiu del curs és entendre de quina manera un text, una dramatúrgia o un espectacle de teatre dialoga amb els seus temps, dels quals es configura com un testimoni fonamental i, alhora, com un valuós interlocutor. Per fer-ho, analitzarem obres i espectacles que ens permetran reflexionar sobre aquesta relació entre teatre i societat.
Més informació
 
Del 23/01 al 26/03/2020
Una veu des de la comèdia
amb Mercè Sarrias
Quins són els elements que converteixen una història en una comèdia? Què ens fa riure? En aquest curs, partirem d’unes quantes històries i els donarem la volta per convertir-les en comèdies. Per aconseguir-ho, treballarem el to, les claus dels personatges de comèdia, les situacions que generen humor i els elements del diàleg de comèdia.
Més informació
 

Escriptura teatral

Del 21/01 al 24/03/2020
Esprémer la llengua fins a fer-ne un drama
amb Jordi Oriol
Aquest curs pretén col·locar la paraula al centre de l’escriptura i potenciar l’ús de recursos lingüístics com a motor creatiu i de vertebració d’una obra. Mirarem d’esprémer la llengua fins a treure’n suc dramàtic. Mirarem de reinventar-nos, de descobrir una nova manera d’escriure. Farem que les paraules diguin molt més que allò que se suposa que volen dir.
Més informació 
 
Del 22/01 al 25/03/2020
Dramatúrgies de l’amor obscur
amb Jordi Prat i Coll
Aquest curs pren l’obra de Federico Garcia Lorca com a punt de partida per crear formes i situacions dramàtiques que reflecteixin allò intangible. Ens endinsarem en algunes de les seves obres teatrals i poemaris, per trobar-hi formes escèniques que ens allunyin d’escriptures realistes però que, al mateix temps, ens permetin il·luminar emocions amagades.
Més informació
 

Dramatúrgia iniciació

Del 20/01 al 23/03/2020
Aprendre dels millors
amb Esteve Soler
Edward Albee, Ingmar Bergman, Jordi Galceran, Sarah Kane, Neil LaBute, Martin McDonagh, David Mamet, Pier Paolo Pasolini, Harold Pinter i Aaron Sorkin. Durant 10 sessions descobrirem les claus de la dramatúrgia i aprendrem el mètode de 10 creadors excel·lents mentre desenvolupem exercicis pràctics.
Més informació
 
Del 21/01 al 24/03/2020
Bienvenidos al huerto de lo real: hechos reales como punto de partida de la escritura teatral
amb Denise Duncan
Quines històries amaguen aquests fets reals? I si Žižek  es va equivocar i allò real no és un “desert” sinó un hort fèrtil ple d’idees? En aquest curs desenvoluparem un sistema d’escriptura d’una obrade ficció a partir de fets reals, on el grau de fidelitat amb els esdeveniments objectius dependran de qui escrigui.
Més informació
 
Del 23/01 al 26/03/2020
L’escriptura inesperada
amb Helena Tornero
Mitjançant diversos exercicis d’escriptura anirem descobrint com cadascun de nosaltres té una forma única i singular d’expressar-se. Aprendrem a escoltar el so de les nostres paraules i el de les paraules dels altres. Així anirem descobrint algunes de les eines bàsiques de l’escriptura teatral.
Més informació
 

Cursos i tallers d’interpretació

Del 27 al 31/01/2020
Esgotament i lluita (Entrenament actoral a partir de l’obra de Samuel Beckett)
amb Ferran Utzet i Marta Gorchs
Interpretar Beckett és un repte colossal per un actor. Aquest curs s’estructura al voltant del conjunt d’exercicis que Ferran Utzet i Marta Gorchs van aplicar durant els procés d’assajos d’Esperant Godot per activar poèticament els cossos dels intèrprets i preparar-los per vibrar a la singular freqüència de la paraula de Becektt.
Més informació
 

Altres disciplines

Escriptura poètica
Del 28/01 al 31/03/2020
Tècniques del vers
amb Josep Pedrals
En aquest curs es repassaran les bases tècniques de l’escriptura poètica i es treballarà l’eficàcia en la versificació, especialment pensant en la dicció i la funcionalitat escènica. S’hi farà un aprofundiment en la musicalitat de les paraules, l’eufonia i el ritme.
Més informació
 
 
Pots consultar tots els cursos AQUI

La dramaturgia para la infancia y la juventud sí existe

Suzanne Lebeau protagonitza les primeres Jornades de dramatúrgia per a la infància i la joventut

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a