Notícies

La Baldufa, doble guardonada als Premis FETEN 2022

L’espectacle La Faula de l’Esquirol de la companyia de comediants la Baldufa ha estat guardonat per partida doble amb el Premi FETEN a la Millor Producció i al Millor Espai Escènic a FETEN 2022, la fira europea d’arts escèniques per a nens i nens de Gijón. L’entrega de premis s’ha celebrat aquest dilluns al migdia de manera telemàtica.

Els Premis FETEN 2022 reconeixen les millors obres que s’han representat a la Feria Europea de Artes escénicas para niños y niñas d’enguany. La Companyia de Comediants la Baldufa, la Companyia Minimons, Orthemis Orchestra i EGOS petits són les companyies catalanes que s’han emportat aquest guardó.

El dilluns 21 de febrer ha tingut lloc el lliurament dels Premis FETEN des de l’Escola de Comerç de Gijón/Xixón en una modalitat virtual que s’ha pogut seguir a través de Youtube. Els Premis FETEN han reconegut diferents aspectes de les obres presents a la 31a edició de la Feria Europea de Artes escénicas para niños y niñas que ha tingut lloc entre el 13 i el 18 de febrer de 2022.

Una edició que ha comptat amb la participació de 76 companyies provinents de gairebé la totalitat de les comunitats autònomes i de països com l’Argentina, Bèlgica, França, Itàlia i Portugal. En un total de 200 actuacions, la fira ha acollit 38.830 espectadors, 2.745 escolars, i en un canvi important de paradigma que ens ha deixat el pas de la Covid-19, també 7.354 persones han participat en la fira de forma virtual.

Les companyies catalanes premiades en aquest certamen han estat:

La Baldufa, amb l’obra “La fábula de la ardilla” (a la qual vam fer un reportatge que pots llegir aquí), s’ha emportat doble premi per Millor Producció i al Millor Espai Escènic. L’Emiliano Pardo i el Carles Pijuan, aquest últim escenògraf encarregat de crear l’espai escènic guardonat, han agraït el premi atorgat a aquesta producció que va néixer en ple confinament entre videotrucades.

La Companyia Minimons, ha guanyat el premi a Millor instal·lació per “El Pasaje de los Recuerdos”. Una obra molt especial on els protagonistes són els records del públic que s’atreveix a obrir els seus cors.

El Premi al Millor espectacle musical FETEN 2022 ha estat per l’espectacle “Esperando a Will, un musical Shakesperiano” de la companyia EGOS petits.

Finalment, Orthemis Orchestra ha aconseguit el Premi a Millor Con/cierto – Humor amb l’obra “Desconcerto”, una obra que uneix música i humor gestual.

La llista completa de companyies guanyadores de Premis FETEN 2022 en aquesta notícia d’EscenaFamiliar.cat:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a