Notícies

Jornades de Teatre i Municipi | Fòrum SPEEM a l'Institut del Teatre

Els espais escènics municipals han ocupat un lloc especialment destacat en el conjunt d’infraestructures i equipaments culturals bastits durant els anys de governs nacional i locals democràtics, i ho han fet des d’una perspectiva plural que inclou aspectes estructurals i conceptuals com l’educació artística, la difusió, la gestió, la sostenibilitat o el retorn social de la cultura.
LInstitut del Teatre ha volgut aprofitar els actes de commemoració del seu Centenari per ajudar a planetejar algunes d’aquestes qüestions, i ho ha fet amb l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. Amb aquesta intenció s’ha convocat un ampli ventall de noms de reconeguda trajectòria per repensar què són, com han de funcionar, quins serveis han d’oferir i quina funció tenen els equipaments que – d’una manera imprecisa- anomenem teatres municipals.
Les Jornades s’articulen amb 3 sessions centrades cadascuna d’elles en les temàtiques següents:

    Programació i producció
Conferència inaugural sobre “Teatre i societat” a càrrec de Xavier Albertí

    Gestió i finançament
Conferència inaugural sobre “Gestionar els teatres avui” a càrrec de Xavier Marcé

    Funció social del teatre
Conferència inaugural sobre “El retorn social de la cultura” a càrrec de Xavier Antich
Cada sessió constarà d’una conferència inaugural de 20′ com a màxim més 4 ponents destacats, cadascun dels quals
farà una primera intervenció de 15′. Comptarem a més amb una fila 0 formada per agents significatius del sector.
En conjunt es tracta d’aplegar tants punts de vista i sensibilitats com sigui possible per debatre els camins ara oberts
d’aquests equipaments que solen ser centrals en l’àmbit local i que tenen una evident i contrastada potencialitat de xarxa.

Les Jornades es retrans
metran en streaming

El dia 4 a la tarda, organitzat per la Direcció General de Creació i Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc el Fòrum del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM): un espai de trobada, participació i debat dels responsables i programadors dels teatres i auditoris adherits. Al Fòrum s’hi  recolliran les conclusions de les Jornades de Teatre i Municipi i s’hi informarà de l’estat i el funcionament de l’SPEEM i dels  grups de treball en què està organitzat, que tracten de qüestions d’interès comú: sistemes d’informació; programació,  comunicació i experiències de mediació entre creadors i espectadors; models de gestió i relació sector públic i sector privat; i requeriments tècnics i estàndards.
Les conclusions del Fòrum serviran per orientar les polítiques del Departament en Cultura en matèria de promoció i suport a les arts escèniques i la música arreu de Catalunya.

Totes les sessions tindran lloc al Teatre Alegria de Terrassa


PROGRAMA
INSCRIPCIONS

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a