Notícies

JORNADES CREA: Espectacles de qualitat o espectacles per sobreviure

Información en castellano de las jornadas CREAEn aquesta edició volem parlar sobre la qualitat dels espectacles familiars. Els dies 11 i 12 de desembre al Mas de Miravall, a Juneda, plantegem com a punt de partida aquestes qüestions:

  • Com donem valor als nostres espectacles?
  • Es pot parlar d’espectacles bons i espectacles dolents?
  • Responen els nostres espectacles a les expectatives i capacitats del nostre públic potencial?
  • Fem el ploramiques o treballem en projectes comuns?

Programa

Dimecres dia 11 de desembre:
9.30 – 10.00 h: acreditació dels participants
10.00 h: Taller pràctic sobre creació amb Rosa Díaz de la Cia. La Rous Teatro. A partir de la seva experiencia, ens plantejarà què pensa que ha de tenir un espectacle per a considerar-lo de qualitat.  Quin procés de creació utilitza?
14.00 h: dinar
16.00 h: Taller de crítica teatral amb Recomana.cat. A càrrec de Núria Cañamares i Jordi Bordes. Com llegim un espectacle per valorar la seva qualitat? Quins elements valorem i tenim en compte per analitzar un espectacle? Volem aprendre a fer-nos les pròpies crítiques, el més objectives possible, dels nostres espectacles. A més a més, la crítica és el format habitual amb què els mitjans valoren els espectacles de la cartellera. L’opinió dels crítics ha de servir de reclam i també com una veu externa que pot aportar idees per millorar el muntatge. Què s’ha de fer quan, habitualment, no hi ha presència dels espectacles familiars als mitjans? I més ara, quan l’espai dels col·laboradors tendeix a reduir-se fins a desaparèixer? Cal construir un aparador més sòlid, sense renunciar al model clàssic.
21.00 h: sopar
22.30 h: activitat lúdica
Dijous dia 12 de desembre:
10.00 h: Debat. Diversos programadors i professionals de les arts escèniques per a tots els públics ens donaran el seu punt de vista crític sobre dels espectacles familiars. Per què són considerats molts cops com de segona? Com podem augmentar la qualitat dels nostres espectacles? Amb la participació de Carlos Aladro, Lola Lara, Paco Paricio i Margarida Troguet.
14.00 h: dinar
Les sessions es podran seguir via twitter a través de l’etiqueta: #TTPCrea

Ponents

Rosa Díaz:

Directora, actriu i autora Neix a Albacete el 1964 i des de l’any 1981 es dedica professionalment al teatre.
Ha format part de les companyies: Teatre Fènix, Johannes Vardar, Cambaleo Teatre, La Tartana, Ur Teatre i Comediants per a l’Expo 92 a Sevilla. Funda en aquest mateix any Laví i Bel i l’any 1999 Lasal Teatre a Granada.
Actualment, dirigeix ​​i actua en la companyia de teatre “La Rous” fundada el 2008, i amb la qual ha obtingut premis al millor espectacle per: “La casa de l’Avi” (Feten 2009) i “El Refugi”, espectacle que va obtenir premi al millor espectacle ia la millor interpretació. (Feten 2011).
Ha dirigit espectacles per a companyies de dansa, teatre, titelles i teatre de carrer com: L `Home Dibuixat de Castelló, Axioma d’Almeria, Karlik Dansa de Càceres, Gar Produccions de Sant Sebastià, Vagalume Teatro de Granada i Sorra en les Butxaques, companyia que es dedica al teatre per a nadons, entre d’altres.

Núria Cañamares:

Periodista, en l’àmbit cultural ha estat cap de Cultura al Diari d’Igualada/Regió7 (Anoia), responsable de Comunicació al Teatre de l’Aurora i membre del Servei de premsa de La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil. Ha participat en programes culturals de Ràdio Igualada i actualment col·labora com a redactora a la Revista Serra d’Or i com a crítica d’arts escèniques a La Veu de l’Anoia. Forma part de la Comissió assessora de teatre del Programa ‘Anem al teatre’ de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona.

Jordi Bordes:

De 1994 a 2003: redactor d’informació cultural en mitjans de comunicació local i comarcal. Des de juny de 2003 fins a juny de 2010: redactor d’arts escèniques del diari El Punt. Des de juny de 2010 fins ara: redactor d’arts escèniques d’El Punt/Avui. Col·laborador en diverses revistes especialitzades com Hamlet, Entreacte, Presència. Jurat de diferents certàmens com la Mostra de Barcelona (2009), selecció del candidat Max Revelació de Catalunya (2009 i 2010), concurs de textos teatrals de la Fundació Romea (2010), Beca Desperta (2012).

Carlos Aladro

Licenciado en Interpretación y Dirección de Escena por la RESAD, Carlos Aladro es actor y director de teatro. También ha completado su formación con talleres impartidos en el marco de la Unión de los Teatros de Europa (UTE) y de la Michael Chejov Association (MICHA), así como en La Abadía. Como creador y gestor cultural, lleva vinculado al equipo de dirección artística de La Abadía desde el año 2001. Desde 2009 es el Coordinador Artístico del Corral de Comedias de Alcalá de Henares, cuya gestión y programación depende del Teatro de La Abadía desde su reapertura a la actividad teatral en 2005.

Lola Lara

Corresponsable de programación del festival Teatralia, de artes escénicas para niños y jóvenes, de la Comunidad de Madrid, desde 2005. En la actualidad, preparo la XVIII edición que tendrá lugar en marzo de 2014. Presidenta de la Asociación Assitej España, organización sin ánimo de lucro, dedicada al fomento del teatro para la infancia y la juventud. Forma parte de su Ejecutiva desde 1999. Miembro de la Comisión Ejecutiva del Consejo Estatal de las Artes Escénicas y la Música, desde que fue creado en 2010. Coordinadora del grupo de trabajo de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud, del Inaem (Ministerio de Cultura) (julio-diciembre 2013). Colaboradora fija del diario El País, desde 1993. Especialización informativa: ocio cultural para niños y jóvenes.

Paco Paricio

Director de la companyia Los Titiriteros de Binéfar i de La Casa de los Títeres de Abizanda. Ha treballat com a director d’espectacles de les companyies La Gotera  de Lazotea, Producciones Viridiana i com a co-director amb La Baldufa Teatre. Ha impartit cursos i tallers de dramatúrgia dels titelles per al Gremi de Titellaires de California a San Diego, a la Universidad de les Arts de Taipei i al Col·legi Nacional de Professors de Taitung, Taiwan. Els seus espectacles han rebut diversos premis, entre els que cal destacar Drac d’Or al millor espectacle a la Fira de Titelles de Lleida 2007, Premi San Miguel al millor espectacle de sala de la Fira de Teatre de Tàrrega 2005,  menció especial FETEN 2001, i aconseguir el I Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Juventut que atorga el Ministerio de Cultura, Educació i Esports.

Margarida Troguet

Directora del Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida. Actualment forma part de la junta directiva de l’Associació Professional de Gestors Culturals de Catalunya. Destaquem el projecte que ha portat a terme aquest any Visita a Ca l’Artista i La Vida dels Espectacles en que ha apropat la realitat de les companyies lleidatanes Xip Xap, La Baldufa i Zum Zum Teatre als espectadors.

Inscripcions:

Heu d’omplir el formulari que trobareu aquí.

Cost de les inscripcions:

Fins al dia 5 de desembre:

Dia 11 Dia 12 Dies 11 i 12
Socis TTP 50 € 25 € 65 €
No Socis TTP 60 € 30 € 80 €

 
Del 6 al 10 de desembre:

Dia 11 Dia 12 Dies 11 i 12
Socis TTP 55 € 30 € 75 €
No Socis TTP 65 € 35 € 90 €

Per a més informació contacteu amb nosaltres a:

Tlf. 649.567.861
Mail: ttp@ttp.cat
 
Organitza:
La TTP
 
 
 
 
 
 
Amb el suport del Departament de Cultura:
Departament de Cultura

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a