Notícies

Jornada XOC, Xarxa Oberta i Comunitat

El dia 27 de novembre tindrà lloc la jornada XOC, organitzada per l’APGCC, que posa l’èmfasi en la mirada transversal a l’entorn de les tendències de futur de la gestió cultural, la hibridació de diferents tipus de coneixements i la innovació com a recurs per a la pràctica professional.

El dia 27 de novembre tindrà lloc la primera edició de XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat), la trobada professional organitzada per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (l’APGCC) que pretén generar un espai de reflexió i debat a l’entorn de les tendències de la gestió cultural.

XOC és una metàfora d’impacte, de contrast d’idees però també és un acrònim dels conceptes ” Xarxa, Oberta i Comunitat”. Una jornada que vol incentivar el debat des de la pluralitat de veus de professionals de la cultura i des de mirades  de professionals d’àmbits amb vincles tangencials amb la cultura.
XOC vol ser també un punt de trobada per facilitar la coneixença i l’intercanvi d’experiències entre agents del sector cultural i professionals d’altres disciplines interessats en l’àmbit de la cultura.
En la primera edició de XOC es posarà l’èmfasi en el futur de la gestió cultural des d’una mirada transversal, amb hibridació amb altres disciplines que propiciïn un contagi creatiu i la posada en valor de la innovació com un recurs per a la pràctica professional.
Quin serà el rol de la cultura en un futur proper? Estem en un nou paradigma de la gestió cultural realment? Què hem deixat enrere? Quins són els valors de les noves pràctiques de la gestió cultural? La jornada obrirà un procés de reflexió a l’entorn d’aquestes qüestions.
…………………
PROGRAMA
9.45h Benviguda a càrrec de l’APGCC
10 a 11.45 h Taula rodona i debat: Explorant els camins de futur de la cultura.
Professionals de referència provinents d’altres disciplines vinculats de manera més o menys directa a la idea de futur i amb vincles tangencials amb la cultura expressaran el seu punt de vista sobre el futur i les conseqüències que preveuen que les tendències de futur tindran en la societat i en la cultura.
Es comptarà amb la participació de Josep Perelló, investigador i professor agregat al Departament de Física fonamental a la Universitat de Barcelona, Frederic Guerrero-Solé, professor i investigador en Sociologia de la comunicació a la Universitat Pompeu Fabra, Esther Vivas, periodista i investigadora en moviments socials i Marina Subirats, sociòloga especialitzada en educació i gènere i catedràtica emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona.
11.45- a 12.15h  Pausa-cafè
12.15 a 13.45h Conferència: Quin és el futur de la cultura? Una aproximació des de l’ecologia de la cultura, a càrrec de John Holden, conferenciant, consultor i investigador en polítiques i gestió cultural, professor visitant a la City University London i professor honorífic a la Universitat de Hong Kong.
13.45 a 16h Pausa-dinar
16 a 16.50h Sessió oberta del Grup de treball d’audiències de l’APGCC. Presentació de la primera versió de la Caixa d’eines per implementar un pla de desenvolupament d’audiències redactada pels components del grup.
17 a 19h Taula rodona i debat:  Com t’imagines el futur proper de la cultura? Perspectives de futur des de la gestió cultural.
Professionals de projectes culturals de diversos àmbits que es diferencien pel caràcter innovador en la gestió dels projectes que impulsen, donaran resposta a aquesta pregunta i suggeriran línies de treball per afrontar els reptes de futur de la gestió cultural.
Amb la participació de Francesc Viladiu (Alter Sinergies), Gaston Core (Sala Hiroshima), Xavier Artigas (cooperativa Metromuster), Ricard Planas (Editorial Males Herbes), Núria Sempere (Escola de Música-Centre de les Arts), Pep Espelt (Konvent, Centre d’Art Contemporani) i Cristina Alonso (El Graner).
19.30 a 20h Conclusions Poètiques, acció artística, a càrrec de Mireia Calafell i Martí Sales.
20.15 a 23 h Snacks, Copa i Dj amb Soul.
……………………………
INSCRIPCIONS: cal omplir el formulari en línia. Per inscriure’t com membre de l’APGCC has d’identificar-te i accedir a la intranet. El termini d’inscripcions finalitza el 25 de novembre. Per a qualsevol dubte o més informació posa’t en contacte amb la secretaria tècnica de l’APGCC a apgcc@gestorcultural.org o telèfon: 93 402 28 27.

Organitza:

APGCC
Horari: De les 9.45 h a les 23h
Lloc: Auditori del CCCB i C3bar, (C/ Montalegre 5, Barcelona)
Preu socis: 12 €
Preu socis: 5 € (Socis en situació d’atur. Per obtenir el descompte cal adjuntar el document acreditatiu en el formulari d’inscripció.)
Preu no socis: 25 €
Descomptes: Persones que no siguin membres de l’APGCC i es trobin en situació d’atur, estudiants de gestió cultural i membres d’associacions professionals de l’àmbit de la cultura. Per obtenir el descompte cal adjuntar el document acreditatiu en el formulari d’inscripció. 15 €
Descomptes: Membres d’organitzacions, institucions, o empreses del sector cultural; per accedir a aquest descompte és necessari que un mínim de dues persones de la mateixa organització s’inscriguin a la Jornada. 18 €
SOCIS TTP –> Preu especial 15 €

Inscripció i pagament online »

Per inscriure’t com a soci t’has d’identificar i iniciar la sessió.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a