Notícies

Jordi Gaspar renovarà al capdavant de la Fira del Circ Trapezi

El director podrà marcar la línia del Festival durant els pròxims dos anys.
L’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus (IMAC) farà públic abans de finalitzar l’any la ressolució del concurs per la contractació de la direcció artística de la Fira del Circ de Catalunya, Trapezi per a les properes dues edicions 2015/16. Segons ha pogut saber NW (La Revista de Reus), la comissió de valoració, formada per tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus, després de valorar un total de tres projectes presentats, ha decidit tornar a confiar la direcció a Jordi Gaspar, encarregat de marcar les línies artístiques de la fira en les darreres tres edicions i que finalitzava el seu contracte a finals de mes.
Entre les novetats del nou contracte hi ha un augment en l’aportació pressupostada que passa a ser gairebé de 25.000 euros anuals, cinc més que en l’actual contracte i també contempla una disposició de 5.000 euros per a despeses generades pels viatges, dietes i allotjaments, que abans no existía.
Jordi Gaspar ha estat codirector artístic del festival Trapezi de Vilanova i la Geltrú en l’edició de 2011. També ha estat convidat com a especialista a la realització del diccionari de circ del Termcat. El director del Festival Trapezi també ha participat en la creació dels espectacles “Circ Teatre Modern”, “Llits” al Teatre Nacional de Catalunya o “Kerala” del Gran Casino de Aranjuez, “Història d’un soldat”, “Trompes i Tabals”, “L’home del sac” i “Circulum”, i ha participat com a malabarista al Circ Cric. És, a més, fundador de les companyies “Circo de la sombra”, “Circudàlics” i “Vatua l’Olla”. Gaspar ha treballat com a resident en creació al Theater op the Markt, a Neerpelt (Bèlgica), al Centre National des Arts de la Rue, a Sotteville-lès-Rouen (França), al Theatre de La Garonne La Granerie de Toulouse (França), al CREA a Saint Georges-de-Didonne (França), La Vela de Vilanova i la Geltrú, Ca l’Estruch de Sabadell, i a les escoles de circ de Ginebra, Torino i Madrid.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a