Notícies

IV JORNADES DE DIRECCIÓ D'ESCENA. Una trobada amb… Sílvia Munt, Sergi Belbel i Tamzin Townsend

AADPC

Arriba la IV edició de les JORNADES DE DIRECCIÓ, una trobada amb professionals de reconegut prestigi que exposaran la seva visió sobre l’ofici de dirigir. Trajectòries i experiències contrastades i una mirada particular sobre gèneres i autories que han abordat des de la seva mirada particular.
Enguany ens acompanyaran Sílvia Munt, Sergi Belbel i Tamzin Townsand:
– La direcció des de l’escenari i darrere la càmera, a càrrec de Sílvia Munt
– Observar, ordenar, triar, crear, a càrrec de Sergi Belbel
– Improvisació i joc en el procés d’assaig, a càrrec de Tamzin Townsend
De caràcter eminentment divulgatiu, les tres jornades tindran un toc informal en la seva posada en escena ja que es desenvoluparan en forma de xerrada al voltant d’una taula amb servei de bar. L’objectiu de les Jornades de direcció és reunir a la professió perquè s’estableixi diàleg i intercanvi entre els professionals de la direcció i la interpretació.
L’aforament és limitat. La reserva de plaça es farà efectiva un cop formalitzat l’import del curs.

Dilluns 6 DE NOVEMBRE:

La direcció des de l’escenari i darrere la càmera

a càrrec
de Sílvia Munt

Actriu, directora de cinema i de teatre i guionista. Després d’una extensa carrera com a intèrpret, ha participat en més de cinquanta pel·lícules i ha estat reconeguda, entre d’altres, amb el premi Goya a la millor actriu pel seu paper a Alas de mariposa.
L’any 2001 va fer un gir a la seva trajectòria i va començar a dedicar-se principalment a la direcció tant de pel·lícules de ficció, com de documentals i de teatre. En aquesta etapa va aconseguir el seu segon Goya com a directora per Lalia el seu primer curt documental; el van seguir Pretextos (llargmetratge ficció) i Gala (llargmetratge documental), entre d’altres.
També ha treballat com a realitzadora d’una desena de pel·lícules de televisió, de les quals també ha estat l’autora dels guions.
Com a directora de teatre ha dirigit cinc espectacles: El preu, Dubte, Una comèdia espanyola, Cap al tard i Surabaya.
Dilluns 13 DE NOVEMBRE:

Observar, ordenar, triar, crear

a càrrec
de Sergi Belbel

Autor, traductor y director teatral. Ha sigut professor de dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona (de 1988 a 2006) i director artístic del Teatre Nacional de Catalunya (de 2006 a 2013).
Entre les seves obres destaquen Minim.mal Show (escrita amb Miquel Górriz, 1986), Elsa Scnheider(1989), Tàlem (1990), Carícies (1991), Després de la pluja (1993), Morir (1994), La sang (1998), El temps de Planck (2000), Mòbil (2004), A la Toscana (2007) i Fora de joc (2009), totes elles estrenades en diversos països d’Europa i Amèrica. Ha dirigit obres de Benet i Jornet, Guimerà, Shakespeare, Molière, Goldoni, Calderón, Mamet, Plana, Jardiel, Marvaux, Galceran, etc.
Ha rebut diversos premis, entre els quals, el Marqués de Bradomín, el Premio Nacional de Teatre, el Ciutat de Barcelona, el Premi Born i el Premio Molière. Algunes de les seves obres han sigut traslladades al cinema i també ha escrit guions per al cinema i la televisió.
Dilluns 20 DE NOVEMBRE:

Improvisació i joc en el procés d’assaig

a càrrec
de Tamzin Townsend

Directora d’escena anglesa, nascuda a Liverpool. Va estudiar Art Dramàtic a Kent, on va emprendre el seu primer projecte teatral, The Company of Wolves.
Als 23 anys es va traslladar a Barcelona, on va realitzar nombrosos muntatges teatrals d’èxit. El primer, Bones Festes, va ser nominat a millor espectacle de la temporada i El Diari d ́Anna Frank, que a més de la nominació va obtenir els premis al millor actor i a la millor actriu secundària.
El seu nom està associat a alguns dels èxits del teatre d’Espanya. Des de El Método Grönholm, Un Déu salvatge o La última sesión de Freud, pasant per l’especial adaptació teatral de Días de Vino y Rosas o Seis clases de baile. El seu darrer treball ha sigut Héroes de Gerard Sibleyras. En els seus més de 40 muntatges teatrals, Tamzin Townsend ha posat la seva mirada en textos contemporanis i clàssics, indistintament. Shakespeare, Zorrilla o Plaute cohabiten amb autors como Sharman Macdonald, Patrick Marbar, Yasmine Reza, Owen Mcafferty o Alan Ayckbourn.
DATES:

6, 13 i 20 de novembre
HORARIS:

3 dilluns consecutius d’11h a 14h
LLOC:

Teatre de la Gleva (Carrer de la Gleva, 19. BCN)
PREU:

Socis AADPC i AISGE: 60 €*
Socis AADPC a l’atur 40 €*
No socis: 80 €*
*Aquest preu inclou una consumició.
ADREÇAT A:

directors d’escena i actors interessats en la direcció
INSCRIPCIONS:

 
Organitza:

Col·labora:
Amb el suport de:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a