Notícies

Inspecció fiscal: les societats professionals i la retribució als socis

L’OBJECTIU DE LA SESSIÓ és analitzar la política d’inspecció fiscal que està duent a terme l’Agència Tributària (AEAT) pel que fa a les societats estructurades al voltant d’un professional (músic, actor, agent de representació, periodista, etc) i les obligacions que s’haurien de complir segons l’AEAT.
SESSIÓ ADREÇADA a professionals del sector cultural en general.
HORARI i ESPAI
Dimecres 03.06.2015. 11:30h-14:00 hores
Sala d’actes de l’Arts Santa Mònica. Rambla de Santa Mònica, 7. Barcelona 08002.


En concret, s’analitzaran:

  • Les condicions i els requisits de les denominades societats professionals.
  • Les directrius marcades pel Pla de Control Tributari vigent aprovat per l’AEAT en relació amb les activitats desenvolupades a Espanya per artistes i professionals que operen en el sector cultural.
  • Les inspeccions sobre les societats professionals: una visió pràctica.
  • L’estructuració de l’activitat a través de societats professionals (punts conflictius): retribució dels socis a valor de mercat.
  • Els mitjans humans i materials de les societats professionals.

Ponents

 
 
 
Xavier Aixelà, KPMG Abogados. Llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en fiscalitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Aixelà té una experiència professional de més de 15 anys en la prestació de serveis d’assessorament jurídic i tributari, tant en l’àmbit nacional com internacional, a grans patrimonis i clients privats. La seva experiència també s’ha desenvolupat en processos de reorganització empresarial, processos successoris i assessorament general a empreses familiars. També és un reconegut professional (Best Lawyer2014) en matèria d’assessorament a artistes i esportistes, clubs, entitats esportives, així com qualsevol altre operador que interactua en el món de l’esport i l’espectacle.
  Javier Fusté, KPMG Abogados. Llicenciat en dret i administració i direcció d’empreses per la Universitat Pompeu Fabra, màster en assessoria tributària pel Centro de Estudios Financieros i màster en dret esportiu per la Universitat de Lleida – INEFC, Javier Fusté assessora regularment clubs, esportistes, agents i agències de representació i entitats dedicades al món de l’espectacle i l’entreteniment, així com empreses organitzadores d’esdeveniments, discogràfiques i productores audiovisuals. Atesa la seva especialització tributària, és un reconegut expert en qüestions relatives a la planificació, la tributació i la contractació d’artistes i esportistes; la protecció i l’ús correctes dels drets de la propietat intel·lectual, i els aspectes jurídics dels contractes de patrocini o la tributació d’entitats de l’espectacle o esportives.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a