Notícies

Inici d'inscripció com a professional a La Mostra d'Igualada i avanç de programació

 
Ja s’ha obert el termini perquè els professionals interessats en les arts escèniques per a tots els públics puguin acreditar-se a la fira de teatre infantil i juvenil.
Les inscripcions romandran obertes fins el 15 de gener de 2017. Tenen un preu general de 30 euros, si bé els membres de les associacions amb les quals s’han establert convenis de col·laboració gaudiran d’un descompte de la meitat del cost (15 euros).
A la secció Professionals del web de La Mostra es detallen tots els avantatges d’acreditar-se. Per a qualsevol consulta i informació complementària es pot contactar directament amb la fira a professionals@lamostraigualada.cat.
En la darrera edició, La Mostra va acollir 564 professionals acreditats, que representaven 267 entitats. D’aquestes, 236 eren de Catalunya, 21 de l’Estat Espanyol i 10 internacionals (Itàlia, França, Regne Unit i Alemanya). A aquesta xifra cal sumar-hi les companyies no participants en la programació, la trentena d’expositors de l’espai La Llotja i altres agents del sector, uns professionals que fan augmentar el registre fins gairebé els 700 inscrits.
INSCRIU-TE AQUÍ

Avanç de programació

La programació de La Mostra d’Igualada constarà de les millors produccions de l’escena infantil i juvenil segons criteris de qualitat, novetat, dramatúrgia, innovació en el llenguatge i aportació en el format. La graella d’espectacles equilibrarà les disciplines artístiques i les edats del públic. En total, s’hi podran veure una cinquantena de muntatges (un centenar de representacions).
De Catalunya 
Entre la producció catalana destaca Bianco, la primera creació de Teatre LaBú i una de les estrenes de La Mostra d’Igualada. Sense paraules, amb teatre gestual i titelles, transportarà el públic als racons més fràgils de la imaginació. Cobrint-ho tot amb un vel de color blanc en forma de núvol, parla de la nostàlgia dels records i del sentit de la vida. Un altre muntatge destacat és Renard o El Llibre de les bèstiesde Teatre Obligatori i Teatre Lliure, una versió lliure en format musical de l’obra de Ramon Llull que apropa als més petits l’art d’explicar faules. S’ha pogut veure recentment dins el cicle ‘El Lliure del nens’ del Teatre Lliure i compta amb l’adaptació i direcció de Marc Rosich i la composició musical de Clara Peya. A Pell de llarinté, cua de tiréThe Three Keatons ha adaptat un conte tradicional mandinga que dóna a conèixer l’imaginari de la cultura senegalesa a través de la festa pel naixement d’un nou membre de la comunitat. L’interpreten joves actors de diferents procedències i, combinant la música, la dansa i el text, és divertit, enginyós i ple de ritme. S’ha estrenat aquest octubre al Festival Temporada Alta.
La Mostra d’Igualada també ha programat Cösmix, la nova producció dels clownsTeatre Mòbil. Com dos homes orquestra, dos viatgers infatigables desplegaran les seves millors habilitats per fer riure el públic. Faran música impossible, teatre reciclàssic, l’animal i, fins i tot, avançaran el futur. A Dins la panxa del llopDe_Paper oferirà un espectacle amb teatrins de paper, titelles de cartró, ombres, música i molt humor que ofereix un retrat de la cadena alimentària. I emmarcat també dins el treball més artesanal, el pallasso Toti Toronell posarà en valor els petits teatrets de fira que no han perdut l’essència de circ de les meravelles a Libel·lula, un teatret en què hi caben unes 50 persones que entraran a un univers on, sense passar-hi res, hi passa tot. Marcel Gros tornarà a La Mostra per celebrar els 25 anys de pallasso en solitari amb Universari, un espectacle on es retroba amb els personatges del seu imaginari i parodia el món de dins i fora del teatre amb la seva particular mirada. Finalment, destaca també Amigoo de Mumusic Circusque amb circ, dansa, teatre i un contrabaix explica fragments de la vida d’un home i una dona que confabulen un món irreal, ple de poesia i complicitat.
Entre les qüestions més socials trobem l’espectacle de circ i dansa El buitd’Estampades i Impàs, que s’estrenarà a La Mostra. S’inspira en el llibre homònim de l’escriptora i il·lustradora Anna Llenas que veu l’art com a teràpia, i mostrarà la resiliència i la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat per trobar-hi un sentit. També Limbo de Les Impuxibles, companyia de les germanes Clara i Ariadna Peya (pianista i coreògrafa, respectivament), un espectacle de teatre musical avalat per públic i crítica que narra la història d’un trànsit: les vivències i l’imaginari d’un noi que abans era una noia. Es representarà dins La Mostra JOVE. I Safari de laCompanyia de comediants La Baldufa, un espectacle d’actors i titelles ambientat a la sabana on, a través de la situació d’un lleó que no sap rugir, es construeix una faula sobre el bullying a l’escola.
La fira d’arts escèniques per a tots els públics també durà a escena alguns dels espectacles que l’any passat eren tot just una idea i es van presentar al Mercat de projectes d’espectacles. Es tracta de El Ràpid de Companyia B, un muntatge de titelles de guant i música en directe protagonitzat per un sabater molt enfeinat; Cospress de Kimani, una obra de teatre físic i objectes que, amb un to poètic, irònic i surrealista, parla de l’obsessió pel culte al cos i s’integra dins la programació de La Mostra JOVE; i Llavor de foc de Babou Cham i Carlota Subirós, un seguit d’històries sobre l’origen de la vida que recullen mites provinents de l’Àfrica central, l’Índia, la Xina, la tradició  jueva  i  la  Grècia  clàssica i mostra com diferents cultures s’han fet les mateixes preguntes essencials.
D’arreu de l’Estat i internacional
Del conjunt de l’Estat s’hi podran veure peces com Des-habitat de la companyia granadina Vaivén Circo (Andalusia), un espectacle amb coreografies circenses on quatre personatges buscaran el seu espai vital; i Ones d’Ona Beneït (Illes Balears), un espectacle que qüestiona el nostre futur davant la invasió de les noves tecnologies. Sola a escena, una actriu enganxada al mòbil demostrarà com la soledat esdevé una patologia social. S’ha programat en el marc de La Mostra JOVE.
Pel que fa a les propostes d’àmbit internacional, arribaran a Igualada Tierra Efímera de Collectif Terron (Grenoble, França), que juga amb la fusió entre pintura i cinema, dibuix animat i coreografia, teatre d’ombres i creació gràfica; i Shake Shake Shake de Cia.PakiPaya (Brussel·les, Bèlgica), un espectacle burlesc de quadre aeri i màstil xinès a ritme de música disco i ple d’humor, complicitat, risc i emoció.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a