Notícies

Inauguració del Museu Internacional dels Titelles de Catalunya – Teia Moner

El Museu Internacional dels Titelles de Catalunya-Teia Moner celebrarà la jornada d’inauguració aquest proper dissabte dia 19 de novembre, a partir de les 5 de la tarda.

El Museu Internacional dels Titelles de Catalunya-Teia Moner (MIT), el primer equipament d’aquestes característiques al nostre país, està ubicat a la masia de Can Falguera  (S. XIV) i neix de la iniciativa de la prestigiosa i reconeguda titellaire, creadora polifacètica, Teia Moner. .

Teia  Moner ha explicat la missió del MIT i les peculiaritats del seu discurs museològic: “Habitualment els discursos d’altres museus són historicistes i les peces estan agrupades per èpoques i països. En el MIT, les peces estan agrupades per tècniques de manipulació, de manera que això permet comparar les peces i les tècniques segons el país i ens ajuda també a descobrir part de l’evolució històrica i social dels països d’origen.” Moner, que ha fet una repassada a la trajectòria de l’edifici que alberga el museu (masia de Can Falguera) i a l’evolució de les gestions per fer-se’n càrrec, ha remarcat el caràcter pedagògic de l’equipament, que té tancades de moment les visites de fins a 2.000 escolars en les properes setmanes i ha anunciat que després de la inauguració, durant el proper mes de desembre, ja seria obert al públic. Una de les funcions del MIT, segons Moner, serà “potenciar la tècnica i la promoció del titella català, que s’està perdent i és autòcton del país.” El MIT també tindrà una vessant molt potent pel que fa a la teràpia amb titelles i de fet, està realitzant un curs amb el mestre libanès Karim Dakroub.

La inauguració tindrà lloc aquest dissabte, a partir de les 6  de la tarda, amb diversos actes adreçats a un públic per a totes les edats, tot i que abans, a les 5 de la tarda, ja s’haurà fet una visita guiada per a les autoritats. Posteriorment, a les 6 de la tarda, es faran uns breus parlaments a la plaça de davant del museu, que donaran inici a diverses actuacions i a l’obertura del MIT al públic assistent amb invitació. Diumenge el MIT celebrarà una jornada de portes obertes amb horari de visita cada hora en punt de les 10h a les 13h i de les 16h a les 19h. Aquestes visites s’intercalen entre diverses actuacions.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a