Notícies

Iñaki Rikarte impartirà un curs per apropar el treball creatiu de la companyia en dramatúrgies d’espectacles amb màscara expressiva

Descripció del curs

El taller que presentem pretén ser un apropament al treball creatiu de la companyia en dramatúrgies d’espectacles amb màscara expressiva, on els i les participants tindran l’oportunitat de ser creador/es tant des de dins de l’escenari com des de fora. Des de dins, enfrontant-se a les dificultats de portar una màscara (escassa visibilitat, problemes per respirar a dins, no saber què està fent el company…) havent d’aplicar una tècnica que depura el gest i té el públic com a principal interlocutor. I també, des de fora, sent “els ulls” dels actors/actrius que es troben treballant, aportant solucions per als problemes dramatúrgics que van sorgint.
L’objectiu serà crear una història sense text en què no trobem a faltar les paraules. Per això, serà fonamental triar bé la situació, trobar els objectes que puguin representar millor els conflictes, buscar les accions més eloqüents i triar els esdeveniments de l’escena per compartir-los amb el públic.

A qui va dirigit

El taller és dirigit a actors, actrius, directors, directores, dramaturgs, dramaturgues interessats/es en la creació amb màscara expressiva.

Informació pràctica

Dies: divendres 26 i dissabte 27 d’abril

Horari: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Lloc: Teatre de la Llotja de Lleida (Avinguda Tortosa, 6)

Places: 12

Preu inscripció: 32 € socis i participants projecte Marbi Singulars i membres de la TTP / 45 € resta de persones inscrites

Formulari inscripció

Avís per als i les participants

Hauran de presentar una proposta de vestuari i un objecte que estiguin relacionats amb el vestuari. És recomanable que les propostes estiguin enganxades a la realitat, (és a dir, que no siguin una cosa fantàstica, ni una disfressa) i que l’objecte que les complementi, sigui més o menys quotidià. (Exemple: Metge + fonendoscopi, uns botons + una maleta, un rodamon + una capsa de cartó…).

Sobre Kulunka

La companyia es crea per Garbiñe Insausti i José Dault el 2010, a Hernani (Gipuzkoa), i neix amb la inquietud per experimentar amb diferents llenguatges escènics al servei d’un teatre accessible per a tota mena de públic. Un teatre vital, actual, compromès i connectat amb la realitat. En aquests tretze anys, ha produït sis espectacles: tres de màscara (André i Dorine, Solitudes i Forever), dos de text (Edith Piaf, taxidèrmia d’un pardal i Quitamiedos) i un musical (Hegoak). Les seves produccions acumulen més de 1000 funcions a 30 països diferents. Entre els premis rebuts destaquen: el Max a Millor Espectacle de Teatre, l’Ull Crític de RNE i dos premis als Critics Awards de Los Angeles.

Iñaki Rikarte

Llicenciat per la RESAD. Com a actor, ha treballat al CDN ia la CNTC amb directors com Ernesto Caballero, Eduardo Vasco, Alfredo Sanzol, Fernando Bernués, Ana Zamora o Ignacio García May. A Euskadi ha col·laborat regularment amb la cia. Tanttaka. A més, ha dirigit una quinzena d’espectacles per a diferents agrupacions: CDN (Supernormals), Jove CNTC (El desdeny amb el desdeny), Kulunka Teatre (André i Dorine, Solituds, Quitamiedos, Forever), Teatre Paradís (Pulgarcito, ÚniKo)…Entre els seus premis i nominacions destaquen el Premi Max 2023 a Millor Direcció d’Escena (Supernormals), Premi Max 2018 a Millor Espectacle (Solituds), Finalista als Premis Max 2018 a Millor Actor Protagonista (Soka), Finalista als Premis Max 2020 a Millor Direcció d’Escena (El desdeny amb el desdeny), Premi José Luis Alonso de l’Associació de Directors d’Escena (El desdeny amb el desdeny i Solituds).

Sessió organitzada per: Marbi Singulars i TTP

Col·labora:

Promou:

Financia:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a