Descripció del curs
El taller que presentem pretén ser un apropament al treball creatiu de la companyia en dramatúrgies d’espectacles amb màscara expressiva, on els i les participants tindran l’oportunitat de ser creador/es tant des de dins de l’escenari com des de fora. Des de dins, enfrontant-se a les dificultats de portar una màscara (escassa visibilitat, problemes per respirar a dins, no saber què està fent el company…) havent d’aplicar una tècnica que depura el gest i té el públic com a principal interlocutor. I també, des de fora, sent “els ulls” dels actors/actrius que es troben treballant, aportant solucions per als problemes dramatúrgics que van sorgint.
L’objectiu serà crear una història sense text en què no trobem a faltar les paraules. Per això, serà fonamental triar bé la situació, trobar els objectes que puguin representar millor els conflictes, buscar les accions més eloqüents i triar els esdeveniments de l’escena per compartir-los amb el públic.
A qui va dirigit
El taller és dirigit a actors, actrius, directors, directores, dramaturgs, dramaturgues interessats/es en la creació amb màscara expressiva.
Informació pràctica
Dies: divendres 26 i dissabte 27 d’abril
Horari: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
Lloc: Teatre de la Llotja de Lleida (Avinguda Tortosa, 6)
Places: 12
Preu inscripció: 32 € socis i participants projecte Marbi Singulars i membres de la TTP / 45 € resta de persones inscrites
Avís per als i les participants
Hauran de presentar una proposta de vestuari i un objecte que estiguin relacionats amb el vestuari. És recomanable que les propostes estiguin enganxades a la realitat, (és a dir, que no siguin una cosa fantàstica, ni una disfressa) i que l’objecte que les complementi, sigui més o menys quotidià. (Exemple: Metge + fonendoscopi, uns botons + una maleta, un rodamon + una capsa de cartó…).
Sobre Kulunka
La companyia es crea per Garbiñe Insausti i José Dault el 2010, a Hernani (Gipuzkoa), i neix amb la inquietud per experimentar amb diferents llenguatges escènics al servei d’un teatre accessible per a tota mena de públic. Un teatre vital, actual, compromès i connectat amb la realitat. En aquests tretze anys, ha produït sis espectacles: tres de màscara (André i Dorine, Solitudes i Forever), dos de text (Edith Piaf, taxidèrmia d’un pardal i Quitamiedos) i un musical (Hegoak). Les seves produccions acumulen més de 1000 funcions a 30 països diferents. Entre els premis rebuts destaquen: el Max a Millor Espectacle de Teatre, l’Ull Crític de RNE i dos premis als Critics Awards de Los Angeles.
Iñaki Rikarte
Llicenciat per la RESAD. Com a actor, ha treballat al CDN ia la CNTC amb directors com Ernesto Caballero, Eduardo Vasco, Alfredo Sanzol, Fernando Bernués, Ana Zamora o Ignacio García May. A Euskadi ha col·laborat regularment amb la cia. Tanttaka. A més, ha dirigit una quinzena d’espectacles per a diferents agrupacions: CDN (Supernormals), Jove CNTC (El desdeny amb el desdeny), Kulunka Teatre (André i Dorine, Solituds, Quitamiedos, Forever), Teatre Paradís (Pulgarcito, ÚniKo)…Entre els seus premis i nominacions destaquen el Premi Max 2023 a Millor Direcció d’Escena (Supernormals), Premi Max 2018 a Millor Espectacle (Solituds), Finalista als Premis Max 2018 a Millor Actor Protagonista (Soka), Finalista als Premis Max 2020 a Millor Direcció d’Escena (El desdeny amb el desdeny), Premi José Luis Alonso de l’Associació de Directors d’Escena (El desdeny amb el desdeny i Solituds).
Sessió organitzada per: Marbi Singulars i TTP
Col·labora:
Promou:
Financia:
0 comentaris