Notícies

II Jornades de direcció d'escena. Una trobada amb… Helena Pimenta, Carol López i Carme Portaceli

L’AADPC ofereix aquesta singular proposta de formació per als directors d’escena, oberta a tots els professionals de les arts escèniques que hi estiguin interessats.

– Dilluns 9 DE NOVEMBRE:

La vida es sueño de Calderón i Macbeth de Shakespeare,
a càrrec d’Helena Pimenta

Helena Pimenta és llicenciada en Filologia Moderna, en Anglès i Francès per la Universitat de Salamanca i directora d’escena i dramaturga. Actualment és directora de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic a Madrid amb la qual ha dirigit La vida es sueño de Calderón de la Barca (2012), La verdad sospechosa de Ruiz d’Alarcón (2013), i Donde hay agravios no hay celos  de Rojas Zorrilla (2014). Amb la seva pròpia companyia, UR Teatre Antzerkia, va dirigir diversos muntatges de William Shakespeare, fet que l’ha convertida en una especialista en aquest autor.

– Dilluns 16 DE NOVEMBRE:

Com construir un espectacle sense un text previ,
a càrrec de Carol López

Carol López és llicenciada en Dramatúrgia i Direcció Escènica a l’Institut del Teatre de Barcelona. La seva proposta com autora sempre ha estat relacionada amb l’àmbit de les relacions humanes. Les seves obres parlen d’allò cotidià, la seva mirada és irònica, irreverent. És amant de les escenes curtes i els diàlegs afilats. Ha escrit i dirigit obres com: Boulevard, 987 dies, Last chance, o V.O.S. També ha realitzat treballs en el món televisiu traslladant obres teatrals a la pantalla com Germanes al 2012 o Res no tornarà a ser com abans estrenada a TV3 durant aquest mateix 2015. Va exercir de directora artística de la sala Villarroel del 2010 al 2013 i actualment col·labora com a docent a l’ESCAC. Ha rebut diversos reconeixements al llarg de la seva carrera com autora, entre ells el Premi de la Crítica de Barcelona i el Premi Max d’Autoria.

– Dilluns 23 DE NOVEMBRE:

L’altra òptica,
a càrrec de Carme Portaceli

Carme Portaceli és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Des de principis dels vuitanta dirigeix espectacles, dóna classes a l’Institut del Teatre i realitza tallers. És fundadora i directora de la FEI, la Factoria Escènica Internacional. Com a directora li interessa “crear el món que vols representar amb pràcticament no res, buscant com transmetre el que vols i sabent que tens una gran responsabilitat amb el que estàs explicant i el que estàs dient.” Com autora de teatre, ha rebut el Premi Max al millor autor teatral amb Fairy. En el seu itinerari teatral apareixen obres com Cara de focL’auca del senyor EsteveRicard II, La nostra classe o Las dos bandoleras de Lope de Vega. Durant el 2014 va estrenar l’obra El President de Thomas Bernhard al Teatre Nacional de Catalunya.

LLOC: al bar del Teatre Lliure de Gràcia
HORARI: d’11.00 a 14.00 hores
PREU (3 sessions):
Socis AADPC i AISGE: 60 €
Socis AADPC aturats: 40 €
No socis: 80 €

*Aquests preus inclouen una consumició.
Programa i inscripcions prement AQUÍ

 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a