Notícies

II JORNADAS DE DRAMATURGIA PARA LA INFANCIA Y LA JUVENTUD

La reconeguda dramaturga mexicana Maribel Carrasco impartirà un taller d’escriptura teatral per a públic infantil i juvenil.

Enguany, després dels fantàstics resultats obtinguts de les primeres Jornades, altres tres entitats (TEVEO, UNIMA i AAT) amb vinculació amb les arts escèniques per a la infància i la joventut se sumen a ASSITEJ i TTP per a organitzar les II Jornades de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut. La trobada tindrà lloc a Navarra, acollit per la Escuela Navarra de Teatro i amb la col·laboració del Festival d’Olite del 20 al 24 de juliol de 2021. L’esdeveniment compta, a més, amb un taller impartit per la prestigiosa dramaturga Maribel Carrasco.

La iniciativa sorgeix de la necessitat de reivindicar i valorar la dramatúrgia per a nens, nenes i joves. L’objectiu de les jornades és el d’aconseguir un espai de trobada i debat, amb intenció de continuïtat, que permeti reflexionar sobre la manera en què les arts escèniques es dirigeixen al públic més jove.

La trobada vol ser un punt de reunió entre professionals de la dramatúrgia i de la creació, a més de totes aquelles persones interessades en les arts escèniques per a la infància i la joventut. Les activitats programades tractaran temes com: Què és la dramatúrgia, la figura de l’autor/a en les diferents disciplines, la perspectiva de gènere, la participació de nens, nenes i joves, o l’edició i la difusió dels textos dramàtics dirigits a infància i joventut.

El programa inclou:
• Taller de dramatúrgia amb Maribel Carrasco de 4 dies de durada.
• 4 dies de jornades de debat i conferències amb professionals de prestigi del
sector de la dramatúrgia.
• Trobades entre dramaturgs, dramaturgues i companyies.

Entre els participants convidats a les diferents taules de debat i presentacions de projectes de les II Jornades comptem amb diversos Premis Nacionals d’Art Escèniques per a la Infància i la Joventut (Itziar Pascual, La Baldufa Teatre, Rosa Díaz, Marie de Jongh, Titiriteros de Binèfar, etc.) representants del Centre Dramàtic Nacional, el Teatre Lliure i altres projectes i professionals de referència en el sector de les arts escèniques.

La otra mirada: Taller d’escriptura teatral amb Maribel Carrasco

Parlar d’INFÀNCIA i JOVENTUT és parlar d’una etapa que reflecteix un univers sorprenent i revelador, perquè en ella s’experimenta el sorprenent descobriment i enlluernament de l’ÉSSER. Aquesta és una edat crucial per al desenvolupament de tot ésser humà, on l’alegria més exultant i la confusió més desoladora poden coexistir intensament. Un rostre complex que és alhora possibilitat i realitat, aspiració i caiguda, somni i oportunitat, pertinència i marginació, innocència i extraviament; ja que en aquesta etapa de la vida, nens, nenes i joves s’enfronten a una societat convulsa i plena de contrastos, on moltes vegades créixer i respondre per un o una mateixa, pot resultar extremadament difícil.

Informació

Data: 20 al 24 de juliol de 2021.
Lloc: Escuela Navarra de Teatro (Carrer Sant Agustí, 5, 31001 Pamplona, Navarra)
Preus d’inscripció:
– Taller La otra mirada + participació en les jornades: 150 €
– Jornades individuals: 80 € (50 € per a socis i sòcies de les entitats organitzadores)

http://dramaturgiaparalainfanciaylajuventud.com

Més informació

Organitza:

Les II Jornades de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut compten amb el suport i la col·laboració de:

UPNA - Universidad (@UNavarra) | Twitter

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a