Notícies

I trobada ‘El teatre per a joves a Catalunya: aprenem del passat, pensem el futur’

El dijous 15 de maig a les 9.30 h tenim una cita a Olesa de Montserrat per debatre sobre el teatre per a joves.
Aquesta trobada està impulsada pel portal Jove Espectacle i per Butaka Olesa i els objectius són:

 1. Organitzar una trobada d’implicats -certs i potencials- en la normalització d’una oferta teatral (millor dit, d’espectacles en viu) per a aquestes edats. amb data 15 de maig d’enguany, per mantenir un primer contacte, però amb un pla de treball ambiciós, centrat en analitzar com ha anat fins ara, en què s’ha encertat i en què s’ha fallat, i mirar d’inventar-se propostes noves i engrescadores, per tal de dur els joves a aquests espectacles, de la mateixa manera que van al cinema, als concerts musicals o consumeixen altres formes de cultura. El caire d’aquesta trobada seria força horitzontal, defugint la fòrmula d’una taula d’experts i un auditori que a penes participa en determinats moments en base a preguntes o suggeriments. I a més intentaria aplegar a tots els sectors implicats, des de els mateixos joves espectadors, joves que fan espectacles, sales, programadors, institucions, professionals de l’espectacle per a aquests públics, mitjans de difusió, interessats en el tema, i també especialistes en temes tan relacionats com la sociologia, els joves, la comunicació cultural, i un llarg etcètera.
 2. Posteriorment, a manera de conclusions, faríem un acte de trobada professional dins de la Mostra Butaka Jove d’octubre vinent, amb un ordre del dia i objectius que ja fixaríem en la primera trobada.

Algunes preguntes per respondre: 

En el fons, el leimotiv principal és intentar donar resposta (i per tant, formular accions i projectes) a preguntes que ens assalten des de fa temps:

 • Per què els joves deixen d’anar al teatre a una determinada edat?
 • Què interessa, o pot interessar de l’espectacle en directe a aquest públic?
 • Comptant que molts joves estudien interpretació, circ, música… podria interessar-los un espectacle fet pels seus iguals?
 • On anem a buscar aquests espectadors?
 • Estem oferint realment allò que pot ser interessant per a ells?
 • Què passa si el que realment els atrau s’aparta del que considerem la ortodòxia?
 • Hem de fer només allò que els atragui en principi? Fins a quin punt hem d’educar-los, o bé obrir-los portes i que ells defineixin què volen fer i què volen veure?
 • Per quins mitjans hem de comunicar amb ells?
 • Deixem que ells ens ho diguin?

Tots els implicats hi sou convidats: Companyies, Programadors, Institucions… i tots aquells/es que estiguin interessats/des en la temàtica, i hi vulguin aportar experiències i idees.
Més informació AQUÍ
Inscriviu-vos-hi a:

butakaolesa@gmail.com  o  jovespectacle@gmail.com

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a