L’impacte de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 ha estat i serà enorme per al sector cultural en general i molt especialment per al sector escènic i de les arts en viu en particular. Els efectes provocats per la pandèmia són múltiples i de gran contundència, en provocar un tancament sobtat de tota activitat pública, una recuperació gradual de la vida social i cultural, així com reestructuracions parcials i en alguns casos definitives, de les plantilles de treballadors de la cultura.
A causa d’això, FAETEDA i La Xarxa Espanyola de Teatres han impulsat un estudi per mesurar i posar en context l’impacte que la pandèmia està causant al sector escènic . L’estudi, elaborat per teknecultura , es basa en l’anàlisi de dades d’activitat i els resultats d’enquestes realitzades a exhibidors, productores i companyies d’arts escèniques espanyoles, i tracta d’obtenir les dades clau que permetin entendre el greu efecte econòmic d’aquesta crisi sanitària .
L’estudi s’emmarca en un període temporal de 2 anys (2021-2022). El primer lliurament es va presentar el 2 de desembre de 2021 al Fòrum Mercartes , amb l’anàlisi de dades de 2020, i el segon lliurament es va presentar el 13 de desembre de 2022 a l’Auditori de la seu del Ministeri de Cultura i Esport, a la que es van presentar les dades actualitzades, incloent-hi les dades de 2021.
L’objectiu és quantificar, avaluar i entendre l’impacte, tant econòmic com socialment, al llarg d’aquest període, aportant informació rellevant per al conjunt del sector professional, així com per a les administracions competents.
L’ Estudi sobre l’impacte del COVID-19 a les arts escèniques és possible gràcies a la col·laboració de l’ INAEM .
0 comentaris