Notícies

Estand, Speed Meetings i molt més! La TTP torna a participar a FiraTàrrega

FiraTàrrega 2022 ha tancat una nova edició marcada per la recuperació de l’esperit festiu de carrer. Sota el leitmotiv “L’Inesperat” la capital urgellenca ha acollit fins a 62 propostes artístiques nacionals i internacionals, en 25 espais d’exhibició i 60 companyies, 17 de les quals formen part de l’espai  Territori Creatiu i els programes Suport a la Creació (15) i Hivernem (2), respectivament. Fins a 419 artistes de companyies vingudes de 8 països diferents han fet possible recuperar la presencialitat i l’espai públic

Participació en l’Espai Professional de la Llotja

L’Associació professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya –TTP-, no s’ha volgut perdre aquesta ocasió única i ha participat activament en el certamen amb un estand ubicat a l’Espai Professional de La Llotja que ha servit per dur a terme diferents reunions de treball i també com a punt de trobada i d’intercanvi d’informació del sector. L’estand, a més a més, ha rebut la visita de la Consellera de Cultura Natàlia Garriga, el Ministre de Cultura Miquel Iceta i altres representants institucionals.

Així mateix, dins de l’Espai Professional de la Llotja, la TTP ha pogut assistir al Brindis de celebració dels vint anys de trajectòria de la companyia sòcia La Industrial Teatrera, que va voler compartir aquest moment tan especial i commemorar aquesta fita. 

En aquesta edició, fins a sis companyies sòcies: Anna Confetti, Tombs Creatius, La Industrial Teatrera, Campi Qui Pugui, Cia. La Tal i Engruna teatre han estat presents en estands de La Llotja, per tal de buscar visibilitat i oportunitats de negoci. 

La TTP amfitriona PRO

Enguany, la TTP ha participat en el nou programa d’acompanyament que ha impulsat la Fira fent d’amfitriona PRO per a dues companyies. 

250 Speed Meetings

D’altra banda, la TTP ha coorganitzat els Speed Meetings juntament amb AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya), APCC (Associació de Professionals del Circ de Catalunya), ADGAE (Asociación de Distribuidores y Gestores de Artes Escénicas de España) i PATEA (Asociación de Artes de Calle de España). En aquest sentit, cal remarcar que s’han pogut dur a terme 250 reunions ràpides, totes elles amb l’objectiu de fomentar la contractació d’espectacles.

Pla_C* Cultura pel Clima de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) 

També en el marc de FiraTàrrega la TTP ha pogut assistir a la roda de premsa “Arts de carrer i sostenibilitat ambiental” on s’ha dut a terme la presentació del Pla_C* Cultura pel Clima de l’ICEC. Cal recordar que fa uns mesos la TTP també va estar present en la presentació del primer acte del Pla i actualment està treballant per la constitució d’un grup de treball sobre arts escèniques i sostenibilitat per tal de poder estudiar detalladament quines accions es porten a terme i altres punts. 

El Pla posa sobre la taula la necessitat de reduir l’impacte ambiental del sector cultural a través d’un full de ruta que planteja 3 eixos, 16 línies d’acció i 37 accions a desenvolupar en l’hortizó 2022-2024. 

Presentació pública del procés de recerca dels artistes Ferran Orobitg i Sergi Estebanell 

FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llul impulsen el programa Hivernem que té com a finalitat fomentar la recerca en l’escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i a l’espai públic.  

I, en aquest sentit, la TTP ha pogut gaudir de la presentació pública del procés de recerca dels dos projectes guanyadors de la segona edició del programa. Anna Giribet, directora artística de la Fira, ha volgut recordar que “els dos són artistes 100% de carrer, amb trajectòria. Els necessitem i és un plaer poder-los oferir aquest espai. Volem facilitar recursos, donar espais, ja que els artistes es mereixen crear en condicions”.

En primer lloc, Ferran Orobitg -membre de la companyia sòcia de la TTP Fadunito-  ha explicat que la seva recerca posa el focus en analitzar la mirada a l’espai públic, aprofundint en les articulacions entre l’individu i la col·lectivitat en l’espai públic. Seguidament, Sergi Estebanell ha posat èmfasi en l’empoderament intrapersonal, la detecció i la superació de les pors des del pensament artístic a l’espai públic i ha compartit frases com “cal entendre el que encara no hem viscut i val la pena viure” o “la llibertat està dins, no a fora”.

Poesia visual i música en directe, L’Univers d’Engruna Teatre sorprèn el públic  

Engruna Teatre, companyia sòcia de la TTP, ha actuat a FiraTàrrega amb “Univers” el seu primer espectacle per a públic de 0 a 2 anys. Una experiència que ha sorprès el públic amb una proposta sensorial, basada en poesia visual i música en directe, tot creant un espai immersiu per als infants. 

“UNIVERS és un espai on conviure amb la nostra vulnerabilitat i la capacitat d’adaptar-nos a cada nova situació”diu Mireia Fernàndez, directora de l’espectacle, “una vivència única i irrepetible que es construeix de nou cada vegada i es converteix en un viatge evocador i immersiu.”

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a