Notícies

Escriure teatre per a nenes i nens, demà

Tubs...?

 

Trobada de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut

Escriure teatre per a nenes i nens, demà

Un diàleg amb Maribel Carrasco i Itziar Pascual

 
Aplaçades les II Jornades de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut al juliol de 2021, us convidem a participar en la Trobada Artística que celebrarem enguany, per a continuar debatent entorn de la situació actual de la dramatúrgia per a joves públics.
Ens reunim dijous que ve 23 de juliol amb la dramaturga mexicana Maribel Carrasco i la dramaturga espanyola Itziar Pascual, que mantindran un diàleg virtual sobre l’escriptura per a nenes i nens. Amb elles analitzarem les perspectives i el futur de la dramatúrgia que està per arribar en totes dues ribes.
La Trobada tindrà lloc a través de Zoom (18.00 hora espanyola peninsular; 11.00 hora mexicana), i serà necessari inscriure’s prèviament (aforament limitat).
Us esperem!

Incriu-te AQUÍ

Maribel Carrasco va néixer en Cuautla, Morelos, el 8 de juliol de 1964. Dramaturga. Va estudiar Treball Social en la Universitat de Lleó, Guanajuato. És actriu i dissenyadora de titelles i vestuari. Imparteix tallers de dramatúrgia per a creadors artístics dedicats a l’escena per a públic jove. Les seves obres han estat representades a Mèxic, Espanya, el Canadà, Itàlia i Colòmbia, així com en festivals i en trobades sobre dramatúrgia nacionals i internacionals. Ha publicat les seves obres en la revista del CITRU i en Pas de gat, el mateix que diversos articles sobre la posada en escena d’obres per a nens i joves. Les seves obres han estat traduïdes a l’alemany, italià i francès. Becària del FONCA en les rúbriques de dramatúrgia (Joves Creadors) i titelles i guinyol (Executants). Premi Nacional de la Joventut 1987 per Quan el tecolote canta. Forma part del SNCA. Premi FILIJ de Dramatúrgia Infantil El Millor Teatre per a Nens 1996 per la veritable venjança del Gat Boris. Premi Nacional per a Obra de Teatre per a Nens 2009 per Nen d’octubre.
Itziar Pascual és dramaturga, pedagoga, investigadora i periodista. És Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2019. És Doctora en Ciències de la Informació per la UCM i titulada superior en Dramatúrgia per la RESAD. És professora de Dramatúrgia en la RESAD des de 1999, i ha impartit tallers i seminaris en diferents països. És membre del consell de redacció de Primer Acte i d’Acotacions. Ha estat presidenta de la AMAEM Marías Guerreras, entitat de la qual va ser sòcia fundadora. Com a investigadora ha obtingut el Premi Victoria Kent de la Universitat de Màlaga i la Beca Miguel Fernández de la UNED. També és autora de l’estudi Suzanne Lebeau. Les petjades de l’esperança, traduït al francès en el volum Els choix de Suzanne (Editions Théâtrales). Com a dramaturga és autora de més d’una trentena d’obres dramàtiques premiades, estrenades, publicades i traduïdes a diferents idiomes.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a