Notícies

Enllaç online: Distribució i producció de propostes artístiques

L’Enllaç adopta format online i es centra en la distribució i producció de propostes artístiques.

La jornada comptarà amb la distribuidora Fani Benages i la productora Teresa Petit

L’Enllaç, la trobada anual que vol fomentar la relació entre gestors/es culturals i artistes de les arts escèniques, s’adapta en la seva edició d’enguany a la situació actual i ofereix formació a aquests professionals de la cultura en versió online sobre com afrontar la producció i distribució d’espectacles. L’Enllaç tindrà lloc el pròxim 5 de novembre de 10h a 13h, amb una última part de la jornada en què es promourà l’intercanvi i networking entre les persones assistents.

L’Enllaç arriba enguany a la seva quarta edició i és una iniciativa impulsada per les associacions professionals de les arts escèniques i de la gestió cultural: APdC, AADPC, TTP, APGCC i APCC.

La jornada, gratuïta per a tots els socis i sòcies de les entitats organitzadores, es distribuirà en dues taules rodones liderades per professionals de reconeguda trajectòria en els àmbits de la distribució i la producció de propostes artístiques com són Fani Benages i Teresa Petit, i per acabar tindrà lloc una sessió més dinàmica.

Com distribuïm la nostra proposta artística?

Fani Benages, membre del Col·lectiu de Distribuïdores d’Arts Escèniques de Catalunya, CDAEC , ens explicarà en la primera taula el rol del distribuidor/a, ens donarà consells sobre distribució i sobre com afrontar les fires d’arts escèniques.

Afrontar la producció d’una creació d’arts escèniques malgrat la COVID-19

Teresa Petit, pertany a la Xarxa de Productores, Xarxa de Professionals de la Producció d’Arts Escèniques de Catalunya. Serà l’encarregada de parlar sobre com es pot tirar endavant en l’actualitat, la producció d’un espectacle o proposta artística.

Dinàmica entre les persones participants

Després d’aquestes dues xerrades hi haurà un temps per a preguntes i dubtes i al final de l’Enllaç es donarà una part més dinàmica en què crearem trobades online de poca duració entre diferents persones assistents segons els seus coneixements i les seves necessitats. Per tal de possibilitar trobades més productives, en el formulari d’inscripció a la jornada preguntarem als assistens les àrees en què treballen i en quines necessiten consells o conctactes, així com en quines disposen d’experiència i informació (distribució, producció, creació, comunicació, pressupostos, subvencions, gires i esxhibició, etc etc). La voluntat és promoure el networking entre les persones inscrites, per tal d’ampliar el cercle de contactes professionals i a la vegada l’intercanvi d’informació i consells.

Les ponents

Fani Benages

Des de l’any 1994 es dedica a la gestió cultural, concretament de dansa contemporània i arts del moviment en general, i des del 2002 treballa com a freelance i té la seva pròpia agència on hi desenvolupa l’acompanyament i assessorament a la producció i distribució de companyies de dansa i creadors d’arts escèniques. El seu catàleg actual el formen: Andres Corchero, CreaMoviment , Cia Du’K’tO, Cia Moveo, Cia Vero Cendoya, Dimitri Ialta, KernelDT, Nuria Guiu i Magi Serra & Anamaria Klajnšček . L’agència difon i distribueix espectacles per tot Europa, Àsia, Orient Mitjà i Llatinoamèrica. Al llarg d’aquests anys ha treballat i posicionat companyies i artistes d’àmbit estatal i de reconeguda trajectòria internacional, com Brodas Bros, Cobosmika, Damian Munoz (La Intrusa), La Veronal, Thomas Noone, Maria Rovira (Transit Dansa), etc. En l’àmbit internacional destaquen Wanted Posse, Jeu des Jambes i Sebastien Ramirez (Wang & Ramirez), entre d’altres.
El 2010 va crear i desenvolupar un projecte de xarxa internacional per a la mobilitat de les companyies i artistes a Europa: Dance European Movement (DEM).

Teresa Petit

Actriu de formació, es gradua a l’Institut del Teatre i Máster Oficial Interuniversitari en Estudis Teatrals (MOIET). Entra a formar part de la companyia Alvic II-Tantarantana amb qui produeix diferents espectacles familiars. Col·labora en les produccions de T’Odio Amor meu i Pigmalió amb Dagoll Dagom i en les sèries televisives Oh, Euopa! i Oh, Espanya!. Crea la Companyia de teatre-cabaret GIT La Darrera. Produeix diferents espectacles a Artenbrut, Maldà, Tantanrantana. Des de fa anys, compagina la docència de producció i regidoria d’espectacles a CFGS, i la producció de projectes propis. Els seus últims muntatges són: La literatura mata (2020), La Florestíada (2019), L’Article (Festival Píndoles 2018), Distòpia (Festival TNT 2017), documentals: Les Naus de l’Art (Xarxa de TV locals 2016), Les bèsties i l’aigua (Festival We are Water). Actualment està escrivint un manual pràctic de producció d’espectacles.

Informació pràctica

Data: 5 de novembre

Horari:

10 h – 10.45 h: Taula 1 distribució
10 h 45-11 h: Preguntes
11 h-11 h 15: Pausa
11 h 15 – 12 h: Taula 2 producció
12 h – 12 h 15: Preguntes
12 h 15 -12 h 30: Pausa
12 h 30 – 13 h: Dinàmiques

*Inscripció gratuïta per a socis i sòcies de les associacions organitzadores: APdC, AADPC, TTP, APCC i APGCC

Altres formacions de la TTP:

23/10/20 Suport a la producció i exhibició de Mostra Igualada #TTPforma

26/10/20 Píndola Formativa online: La Contractació en temps de Covid

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a